Ücretlerini Alamayan Sidemir İşçilerinden 'Tabutlu' Eylem - Son Dakika
Güncel

Ücretlerini Alamayan Sidemir İşçilerinden 'Tabutlu' Eylem

Ücretlerini Alamayan Sidemir İşçilerinden \'Tabutlu\' Eylem

Sivas Demir Çelik İşletmeleri’nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan işçiler fabrikanın kapatılması ve işten çıkarılmaları nedeniyle ‘tabutlu’ eylem yaptı.

09.12.2015 17:41

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan işçiler fabrikanın kapatılması ve işten çıkarılmaları nedeniyle 'tabutlu' eylem yaptı.

SİDEMİR'de çalışan ve yaklaşık 5 aydır ücretlerini alamayan işçiler 2 gündür devam ettirdikleri eylemlerini bugün de sürdürdü. Kent meydanında toplanan yaklaşık 100 işçi fabrikasının kapatılması ve işten çıkarılmaları nedeniyle kent meydanında üzerine Türk bayrağı örtülü ve işçi bareti ile eldiveni bulunan 'tabut' getirdi. Polis ekipleri eylem sırasında geniş güvenlik önlemleri alırken, işçiler omuzlarına aldıkları tabutu bir süre kent meydanında gezdirerek Sivas Valisi Alim Barut'a tepki gösterdi. İşçiler daha sonra Sivas Belediyesi tarafından tahsis edilen iki otobüsle Yukarı Tekke Mezarlığı'na hareket etti. Mezarın girişinde otobüsten inen işçiler tekbirler eşliğinde tabutu mezarlığının içinde Abdulvahabi Gazi Cami'nin önünde musalla taşına koydu.

Burada açıklama yapan Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan, "Bilindiği üzerine ayın 1'i itibariyle tüm Demir Çelik çalışanlarının işveren iş akdini fesih etti. Bizde bunu bu şekilde Demir Çelik işçisinin ölüm sebebi saydık. Bugün bir cenaze merasimi düzenledik. Cenazemizi Yukarı Tekke Mezarlığı'na getirdik ve defnedeceğiz. Bunda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hep beraber Sivas Demir Çelik işçisini öldürdüler fabrikayı kapattılar, bir mafyaya boğun eğdiler. Başımız sağ olsun" dedi.

İşyeri temsilcisi Yılmaz Erturhan ise, "Tekkeyi dolanıp cenazemizi getirmemizin sebebi bütün iş haklarımızın feshedilip demir çeliğin kapatılmasıdır. Biz de eylemlerimizi tekkede yapmaya karar verdik. Buraya Abdulvahabi Gazi Hazretlerinin huzuruna geldik ve şikayet ediyoruz. Buradaki bütün arkadaşlarımızın hepsi hakkını haram ediyor" diye konuştu.

Fabrikası işçisi Yavuz Yıldırım da, "Burada yatan Sivas Demir Çelik işçileridir. Biz aylardır daha önceki yıllarda da birçok sefer meydanda milletin huzurunda bağırdık, çağırdık sesimizi dile getirmeye çalıştık. Ama gördük ki hiç kimse bize destek olmadı. Ne vekiller, ne belediye başkanımız, ne valimiz. Vali beyi o kadar ısrarlar çağırmamıza rağmen, çatıya çıkmamıza rağmen bir sefer olsun da bizim yanımıza gelip de 'sizin derdiniz ne, gelin bu işe bir çözüm bulalım' demedi" şeklinde konuştu.

İşçiler daha sonra tabutun başında 'hakkımızı helal etmiyoruz' diye bağırdılar. Mezarlıktan kent meydanına dönen işçiler olaysız bir şekilde dağıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ücretlerini Alamayan Sidemir İşçilerinden 'Tabutlu' Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement