Uçurtmalar 'Yaşar Kemal' Anısına Gökyüzünü Renklendirdi - Son Dakika
Güncel

Uçurtmalar 'Yaşar Kemal' Anısına Gökyüzünü Renklendirdi

Uçurtmalar \'Yaşar Kemal\' Anısına Gökyüzünü Renklendirdi

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamındaki Uçurtma Şenliği'nde, uçurtmalar Türk edebiyatının dev çınarı Yaşar Kemal anısına uçuruldu.

09.05.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamındaki Uçurtma Şenliği'nde, uçurtmalar Türk edebiyatının dev çınarı Yaşar Kemal anısına uçuruldu.

Nilüfer Belediyesi'nin 2016 yılını adadığı usta yazar Yaşar Kemal'in çok sevdiği uçurtmalar gökyüzünü şenlendirdi. Nilüfer'de her yıl düzenlenen Uçurtma Şenliği, Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında bu defa uçurtmaları çok seven Yaşar Kemal anısına gerçekleşti . Nilüfer'in tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Gölyazı Mahallesi Zambaktepe'de Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen geleneksel Uçurtma Şenliği her yaştan uçurtma meraklısının akınına uğradı. Katılımcılar, Zambaktepe'de Rafet Özalp eğitmenliğinde düzenlenen uçurtma yapım atölyesinde yaptıkları uçurtmaları havalandırarak gökyüzünde rengarenk bir görüntü oluşturdu.

Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey de eşi Seden Bozbey ve çocukları Meriç ile birlikte uçurtmalarını Gölyazı semalarına bırakmanın keyfini yaşadı.

Müzik eşliğinde uçurtmalarını gökyüzüne bırakan aileler ve çocukları, rüzgarı en iyi şekilde hesaplayıp, uçurtmalarını en yükseğe çıkarmak için çabaladı.

EN İYİ UÇURTMALARA ÖDÜL

Katılımcıların büyük keyif olduğu şenlikte en iyi uçurtmalar da seçildi. Jüri üyeleri, en iyileri seçmek için görsel güzellik, en yükseğe uçan ve el emeği gibi kriterler göz önünde bulundurdu. Yaklaşık 350 yarışmacının katıldığı organizasyonda birinciliği Deflin Özer, ikinciliği Buse Tansan, üçüncülüğü de Can Erkonuk'un uçurtmaları aldı.

Dereceye girenlere ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi. Dereceye girenleri tebrik eden Başkan Bozbey, aynı zamanda anneler gününün kutlandığı böylesine anlamlı günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

GÖLYAZI'DA ULAŞIMA DÜZENLEME

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı'da özellikle hafta sonları yoğunlaşan araç trafiğinin rahatlatılması için yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Uçurtma Şenliği'ne katılanların Gölyazı'daki trafik yoğunluğunu bizzat yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Bozbey, "Gölyazı merkezini trafiğe kapatma kararının ne kadar doğru bir karar olduğunu bugün bir kez daha görmüş olduk. Gönlümüzden geçen, özellikle cumartesi ve pazar günleri Gölyazı merkezinde hiç araç olmaması. Çünkü altyapı çalışmalarımız devam ediyor . Bu çalışmaların bitmesinin ardından şantiyemizde bekleyen trenimizi ve elektrikli bisikletlerimizi hemen okulun yanındaki boş alanda devreye sokacağız. İşte o zaman halkımız hem yürüyerek hem de bisikletleriyle ulaşımı sağlayabilecek. Yine isteyenler, trenimiz ile adanın etrafını gezebilecek. Tüm bunların biran önce gerçekleşmesi sizlerden biraz daha anlayış bekliyoruz" dedi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uçurtmalar 'Yaşar Kemal' Anısına Gökyüzünü Renklendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement