UEFA Futbol Hukuku Programının ilki sona erdi - Son Dakika
Güncel

UEFA Futbol Hukuku Programının ilki sona erdi

UEFA Futbol Hukuku Programının ilki sona erdi

"UEFA Futbol Hukuku Programı"nın "CAS Sistemi ve İşleyişi" başlıklı dördüncü ve son modülü 12-15 Eylül tarihleri arasında İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi'nde düzenlendi.

20.09.2016 14:13  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) bu yıl ilk defa gerçekleştirdiği "UEFA Futbol Hukuku Programı"nın "CAS Sistemi ve İşleyişi" başlıklı dördüncü ve son modülü, 12-15 Eylül tarihleri arasında İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezi'nde düzenlendi. Programda başarılı olan öğrencilerin akademik sertifikalarını, 16 Eylül akşamı UEFA Genel Merkezi'nde düzenlenen bir törenle programın lider akademik ortağı olan Kadir Has Üniversitesi'ni temsilen Dr. Levent Bıçakcı takdim etti.

UEFA'ya bağlı federasyonlardan, UEFA'ya bağlı çeşitli futbol kulüpleri ve uluslararası hukuk bürolarından gelen ve yapılan başvuruların değerlendirilmesinin ardından programa kabul edilen 24 hukukçunun katıldığı son modülde; CAS'ın rolü ve fonksiyonu, CAS arabuluculuk kuralları, CAS'ın ilk derece temyiz ve tahkim temyiz süreçleri, CAS'ta geçici önlem alma prosedürleri, CAS'taki futbol davalarının analizi ve İsviçre Federal Mahkemesi'ne giden CAS kararları olmak üzere altı farklı konu işlendi.

İlk modül İstanbul'da düzenlenmişti

Program katılımcıları dört modülden oluşan UEFA Futbol Hukuku Programı'nın ilki modülü olan "Futbol Hukukuna Giriş" başlıklı eğitim programı için Ekim 2015'te Kadir Has Üniversitesi'ne gelmişlerdi. İstanbul'da aldıkları beş günlük eğitimin ardından, 2016 Ocak ayında "Uluslararası Transfer Kuralları" başlıklı ikinci modülü Padova Üniversitesi'nde (İtalya) ve "Diğer Futbol Kuralları ve Yönetmelikler" başlıklı üçüncü modülü 2016 Nisan ayında Rey Juan Carlos Üniversitesi'nde (İspanya) görmüşlerdi.

UEFA Futbol Hukuku Programı'nın ikincisi 2017'de başlayacak

UEFA Futbol Hukuku Programı'nın ikincisi 2017 Ekim ayında Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenecek olan ilk eğitim modülü ile başlayacak ve 2015/16'daki programın aynısını takip ederek 2018 Eylül ayında UEFA Genel Merkezi'nin bulunduğu İsviçre'nin Nyon kentinde sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel UEFA Futbol Hukuku Programının ilki sona erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement