"Ufuk Hekimleri" Tanzanya'ya Gitti - Son Dakika
Güncel

"Ufuk Hekimleri" Tanzanya'ya Gitti

"Ufuk Hekimleri" Tanzanya\'ya Gitti

Ufuk Hekimleri Derneği ve Kimse Yok Mu Derneğince organize edilen sağlık yardımları kapsamında 16'sı doktor 19 kişi Tanzanya'ya hareket etti.

29.08.2014 19:21  Güncelleme: 10:42

Ufuk Hekimleri Derneği ve Kimse Yok mu Derneği tarafından organize edilen sağlık yardımları kapsamında 16'sı doktor 19 kişi Tanzanya'ya gitti.

Uçuş öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere, götürecekleri yardımlara ilişkin açıklama yapan Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Şahin, her dinden ve her ırktan insanlara hizmet edebilmek için gittiklerini söyledi.

Yaklaşık 10 gün bölgede kalacaklarını anlatan Şahin, çalışmalar kapsamında Zanzibar Adası'na da geçeceklerini belirterek, "Her branştan arkadaşlarla el ele verdik, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Rabbim de izin verirse buna vakıf oluruz" dedi.

Şahin, gruba son anda bir göz hekiminin de katıldığını aktararak, "Özellikle katarakt sayısı çok. Çocuk hastalıkları, genel cerrahi hastalıkları, üroloji hastalıklarına talibiz. Ne kadar ameliyat yapabilirsek o kadar kar. Gerekirse uykusuz kalıp, gece gündüz demeden bir insana daha hizmet edebilmek bizim için büyük bir mutluluk olacaktır" diye konuştu.

Coşkun Şahin, tedavi için gerekli sağlık malzemelerinden oluşan bir tonluk malzemeyi de Tanzanya'ya götürdüklerini kaydetti.

"6 bin kişiye yardımları ulaştırmayı hedefliyoruz"

Kimse Yok mu Derneği Sağlık Yardımları Koordinatörü Veysel Kayabaşı da yardımlarının tüm dünya genelinde devam ettiğini belirtti.

Dernek olarak Gazze'ye yönelik yardımlarının da sürdüğünü vurgulayan Kayabaşı, "İnşallah orada hayırlı işlere vesile olacaklar. Dualarımızla bu kutlu yolda onları uğurluyoruz. Yaklaşık 6 bin kişiye yardımları ulaştırmayı hedefliyoruz. Asıl hedefimiz ise binin üzerinde cerrahi müdahale gerçekleştirmek" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ufuk Hekimleri' Tanzanya'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement