Uluslararası Demokrasi Günü' Kosova'da Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Demokrasi Günü' Kosova'da Kutlandı

Uluslararası Demokrasi Günü\' Kosova\'da Kutlandı

Kosovalı gençler sabah saatlerinden itibaren Kosova Meclisi'ne gelerek, meclis binasını gezdi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

15.09.2014 17:15

Kosovalı gençler sabah saatlerinden itibaren Kosova Meclisi'ne gelerek, meclis binasını gezdi, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Genel Kurul salonunu ziyaret eden gençlere bakan ve milltevekilerin nerede oturduklarına dair bilgi verildi. Gençler, meclisi gezerken, Kosova'nın temellerini atan İbrahim Rugova'nın fotoğrafı önünde hatıra fotoğrafları da çektirdi. Kosova Meclisi avlusunda ise, Arnavut, Türk, Boşnak, Sırp ve Rum sivil toplum örgütleri kurdukları standlarda, Kosova'daki demokrasiye ilişkin çeşitli tanıtım malzemesi ve broşürler dağıttı.

'Demokrasi; Katılım, Sorumluluk ve Aktif Olmak ve Ülkedeki Siyasi ile Toplumsal Süreçler için Sorumluluk Almak İstiyorum' konusunda en iyi makale için ödüller verilecek '15 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü' dolayısıyla açıklamada bulunan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, uzun işgal ve işgalci baskısından çıkan Kosova'nın bu günü kutlamasının demokrasi ailesine katıldığının göstergesi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Yahyaga, demokrasi yolunda ilerlediklerini ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Demokrasi Günü' Kosova'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement