Uncharted 4'ün Çözünürlüğü Belli Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Uncharted 4'ün Çözünürlüğü Belli Oldu

Uncharted 4\'ün Çözünürlüğü Belli Oldu

60FPS tercihi her zaman yararlı olmayabilir.

04.07.2015 12:17
Mahmut Saral - -

Naughty Dog, Uncharted 4 için geçtiğimiz günlerde bir demo sunumu gerçekleştirdi ve bu sunum esnasında bazı teknik bilgiler de verdi. Biliyorsunuz, video oyunlarında görsellik gerçekten önemli ve bu bağlamda da çözünürlük de dahil hemen her şey merak ediliyor.


Naughty Dog yapımcıları, Uncharted 4'ün senaryo modunu 1080p 30FPS değerlerinde tasarladıklarını dile getiriyor ve oyun esnasında herhangi bir performans düşüşünün yaşanmayacağını dile getiriyor. Multiplayer tarafında ise, durumlar biraz farklı. Senaryo moduyla kıyaslandığında etrafta daha az görsel detay olacağı için multiplayer modların 60FPS olarak tasarlandığı bilgisi geldi.


Ama peki niye senaryo modunda 30FPS sınırı var?


Yapımcılar, oyunda çok fazla detay olduğunu ve şu anki koşullarda alınabilecek en iyi performansın 30FPS ile sağlanabileceğini belirtiyor. Eğer 60FPS yapılmaya çalışılsaydı, oyunun stabil çalışmasında sıkıntılar doğabilirdi ve bu sıkıntıların olmaması, performanslı bir 60FPS deneyiminin gerçekleştirilebilmesi için gelişim sürecinin çok daha uzun olabileceği bildiriliyor.


Uncharted 4, 2016 İlkbahar döneminde PlayStation 4 oyuncularının beğenisine sunulacak.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Uncharted 4'ün Çözünürlüğü Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement