Üniversitede Köklü Değişiklikler Yapılacak - Son Dakika
Eğitim

Üniversitede Köklü Değişiklikler Yapılacak

Üniversitede Köklü Değişiklikler Yapılacak

Şanlıurfa'nın Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık üniversite sınırları içerisinde yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

21.10.2016 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu'na Vali Güngör Azim Tuna'nın olmaması nedeniyle Vali Yardımcısı Meral Uçar başkanlık yaptı. Düzenlenen toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili kurum amirleri katıldı. İl Koordinasyon Kurulu'nda il genelinde yürütülen projeler ve projelere ayrılan bütçeler konuşuldu.

Toplam Nakdi Gerçekleşme Yüzde 36,44

Toplantı gündeminde 2016 yılı yatırım programında yer alan, uygulanan ve uygulanacak projelerin dağılımı ve kaynak ayırımı yer aldı. Vali Yardımcısı Meral Uçar, toplam proje bedeli ve kurumlara dağılımı hakkındaki konuşmasında şu bilgilere yer verdi: "İlimizde yürütülmekte olan 448 adet projenin toplam bedeli 12 milyar 939 milyon 673 bin 974 TL'dir. Proje bedelinin 4 milyar 715 milyon 521 bin 400 TL'si önceki yıllarda harcanmıştır. Dönem sonu itibariyle toplam nakdi gerçekleşme yüzde 36,44tür. 20Ekim 2016 tarihi itibariyle toplam 448 adet projeden 99'u bitirilmiştir. Genel olarak İlimizdeki yatırımlar; tarım, ulaştırma, sağlık, eğitim ve enerji sektöründe yoğunlaşmaktadır" dedi. Vali Yardımcısı Uçar; Proje bedellerinin yüzde 23'ü tarım, yüzde 18,5'i ulaştırma, yüzde 25'i enerji, yüzde 13,4'ü sağlık, yüzde 6,6'sı eğitim ve yüzde 13,5'inin diğer kamu hizmetleri ve sektörlere ait olduğunu belirtti.

En Çok Proje DEDAŞ'a Ait

Tarım sektörü, ulaştırma sektörü, sağlık sektörü, eğitim sektörü başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 448 projenin gerçekleşme aşaması hakkında ilgili kurum amirleri brifing verdi.İl genelinde toplam 448 adet projenin; 32'si Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'ne, 71'i Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğüne, 32'si Karayolları 9. Bölge Müdürlüğüne, 62'si Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine, 17'si TEİAŞ 12. Grup Bölge Müdürlüğüne, 136'sı Milli eğitim Müdürlüğüne, 16'sı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, 15'i Karaköprü Belediyesine ve 67 projenin de diğer kurumlara ait olduğu verilen bilgiler arasında yer aldı.

Üniversite de Değişiklikler Olacak

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık üniversite sınırları içerisinde yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. Sarıışık'ın verdiği bilgilere göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki çalışmalar bitmek üzere, bunun yanı sıra ana kampüste yer alan merkezi laboratuar ve yenilenebilir enerji merkezi de tamamlandı. Öte yandan üniversitede Eğitim Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi ve Yüksekokullar ile ilgili taslak da hazırlandı. Aynı zamanda Üniversite Hastanesi tam olarak göreve başladı. 600 olan hastane kapasitesi de 630 olarak belirlendi.(Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Üniversitede Köklü Değişiklikler Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement