Üniversiteler: Gün "Demokrasiye Sahip Çıkma Günü" - Son Dakika
Güncel

Üniversiteler: Gün "Demokrasiye Sahip Çıkma Günü"

Üniversiteler: Gün "Demokrasiye Sahip Çıkma Günü"

Yükseköğretim Kurulu, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı ve üniversiteler resmi web sayfalarından 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişime karşı kınama mesajı yayımladı.

18.07.2016 06:42  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz akşamı FETÖ'cü komutanların gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrası başta yükseköğretim Kurulu olmak üzere üniversiteler resmi web sayfalarından 'Demokrasiye Sahip Çıkma Günü' mesajı yayımladılar.

"DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜ"

Yükseköğretim Kurulu: Demokrasinin en önemli savunucularından üniversitelerimiz için gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı: Özgürlüğün sesi üniversitelerin bu durumu kabulü mümkün değil. Yapanlar milletimize hesap verecektir.

Vakıf Üniversiteleri Birliği: Bugün hangi siyasi görüşten olursak olalım; sivili ve askeri ile birlik ve beraberlik içinde demokrasimize sahip çıkma günüdür.

Boğaziçi Üniversitesi: Boğaziçi Üniversitesi her zaman koşulsuz demokrasiden yana olmuştur. Lanetliyoruz.

İstanbul Üniversitesi: Milletimiz ve devletimizin bütün kurumları, bu harekete gerekli cevabı demokratik yollardan verecektir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi: Toplumumuzun tüm kesimlerinin demokrasiye, laikliğe, hukuk devletine, insan haklarına, bireysel özgürlüklere ve kadın-erkek eşitliğine kararlılıkla bağlı kalması çağrımızı destekliyoruz.

İstanbul Teknik Üniversitesi: Politik tercihler fark etmeksizin demokrasi ortak paydamızdır ve özgür düşünceyi şiar edinen herkesçe vazgeçilmez nitelik taşımaktadır.

Galatasaray Üniversitesi: Demokrasimize yönelik darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.

Ankara Üniversitesi: Akim kalmış bu ihaneti, ülkemizi sırtından hançerleyen bu darbe girişimini lanetliyoruz.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Üniversiteler: Gün 'Demokrasiye Sahip Çıkma Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement