Üniversiteli Öğrenciler Möp Tesisinde Ders İşledi - Son Dakika
Yerel

Üniversiteli Öğrenciler Möp Tesisinde Ders İşledi

Üniversiteli Öğrenciler Möp Tesisinde Ders İşledi

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri "Toplumsal Duyarlılık Projesi" konulu derslerini, Şehitkamil Belediyesi’nin Katı Atık ve Ayrıştırma Tesisinde (MÖP) işlediler.

13.03.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri "Toplumsal Duyarlılık Projesi" konulu derslerini, Şehitkamil Belediyesi'nin Katı Atık ve Ayrıştırma Tesisinde (MÖP) işlediler. MÖP Tesisine hayran kalan öğrenciler, tesis görevlileri tarafından verilen bilgileri dikkatle dinlediler.

ÖĞRENCİLER HEM DERS İŞLEDİ HEM DE GERİ DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ BİLGİ ALDI

Gaziantep Üniversitesi'nde çeşitli bölümlerde eğitim öğren öğrenciler, "Toplumsal Duyarlılık Projesi" konulu dersleri için MÖP tesisine geldiler. Burada tesis yöneticileri nezaretinde tesisi gezen öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. Dersleriyle ilgili soruları da tesis yöneticilerine aktaran üniversite öğrencileri, aldıkları bilgiyle derslerini tamamlamış oldu. Gaziantep Üniversitesi Pazarlama Bölümü öğrencisi Hanifi Könes, "Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında geri dönüşüm ile ilgili dersimizi daha sağlıklı ve daha detaylı bilgi almak için Şehitkamil Belediyesi'nin Katı Atık Ayrıştırma Tesisinde geldik. Sağ olsunlar MÖP yetkilileri de burada yapılan çalışmaları bizlere aktardı. Buradan aldığımız bilgiyle hem dersimizi tamamladık hem de geri dönüşümü daha iyi anlayarak çevre temizliğine ve geri dönüşüme katkı sağlayacağımız konusunda önemli bilgiler aldık. Bu tesisin bize çok faydası oldu. Tesis yöneticileri tarafından geri dönüşüm maddeleri hakkında detaylı bilgiler aldık. Geri dönüşüm ürünlerinin ülke ekonomisine ve çevreye vermiş olduğu değerleri öğrendik. Hangi maddelerin MÖP olduğunu hangi maddelerin ise çöp olduğu hakkında bilgiler verildi. Ayrıca dersimizle ilgili soruları da tesis yöneticilerine aktardık. Bundan sonra bizlerde üniversite öğrencileri olarak, MÖP ile çöpü ayırt edip bu konu hakkında daha duyarlı olacağız" dedi.

GÖREVİMİZ, HALKIMIZA BU PROJEYİ BİLİNÇLENDİRİP, PROJENİN DAHA DA BÜYÜMESİNİ SAĞLAMAKTIR

Gaziantep Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Ezgi Korkmaz ise, "Üniversitemizin yapmış olduğu 'Toplumsal Duyarlılık Projesi' çerçevesinde hocalarımızın yönlendirmesiyle Şehitkamil Belediyemizin Katı Atık Ayrıştırma Merkezi'ne (MÖP) geldik. MÖP projesi Gaziantep'te Şehitkamil Belediyemiz tarafından yapılan bir ilk projeymiş. Bizler de onun üyeleri olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü gelişmekte olan Gaziantep'e böyle bir projenin katkı sağlayacağına inanıyoruz. Hem doğa hem de güzellik açısından güzel bir proje olduğuna inanıyoruz. Böyle bir projeyi hayata geçiren Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Burada da bizim görevimiz, halkımıza bu projeyi bilinçlendirip, projenin daha da büyümesini sağlamaktır" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversiteli Öğrenciler Möp Tesisinde Ders İşledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement