Urfa'daki 'Heykel' Çölaşan'a Dert Oldu! - Son Dakika
Güncel

Urfa'daki 'Heykel' Çölaşan'a Dert Oldu!

Urfa\'daki \'Heykel\' Çölaşan\'a Dert Oldu!

Şanlıurfa'da bir yılı aşkın süre önce Rabia (Topçu) Meydanına yerleştirilen Atatürk heykeli, Emin Çölaşan'ın köşesine konu oldu.

07.04.2015 10:57  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sözcü gazetesinin köşe yazarlarından Emin Çölaşan bir yazısında, "Ülkemizin hangi kafalar tarafından nasıl yönetildiğini, bu kafaların Atatürk'ü aşağılamak için hangi yollara başvurup nasıl cambazlıklar yaptığını bir kez daha görün" şeklinde iddialarda bulunarak kendisine Urfa'dan gittiğini belirttiği bir mektubu paylaştı.Mektupta Şanlıurfa'da bulunan Atatürk heykelinin kasıtlı olarak belediye tuvaletlerinin yakınına konulduğu öne sürüldü. Çölaşan, hiç araştırmadan yayımladığı mektupta, heykelin Celalettin Güvenç'in başkanlığı döneminde yerleştiğini aktarırken, askere mesaj yollamayı da unutmadı. "İşin acı tarafı Şanlıurfa'da askeri birlik olarak koskoca bir Tugay ve binlerce asker görev yapmasına rağmen, maalesef bu güne kadar onlardan da herhangi bir tepki duymadık."şeklindeki ifadeyi de köşesinde yayımladı.

BELEDİYE İDDİALARI YALANLADI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklamada, heykelin eski başkan Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde yerleştirildiğine vurgu yaparken, iddiaların gerçek dışı olduğunu da belirtildi. Yapılan açıklamada, "Sözcü Gazetesi bugünkü nüshasında 'Atamıza Hakaret' adlı bir köşe yazısı kaleme alınmıştır. Haberde yer aldığı gibi, üç yıl önce vilayet ve adliye binası yıkılarak yapılan meydandaki düzenlemeler ve Atatürk Heykelinin konumu önceki dönemde görev yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, döneminde yapılmıştır. Bu konuda Başkanımız Celalettin Güvenç'in herhangi bir tasarrufu olmamıştır. Haberde yer alan iddialar gerçeğe aykırı olup yasal haklarımız saklı kalmak üzere, kamuoyunun bilgilerine sunulur." denildi.

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in, Çölaşan hakkında yasal girişimde bulunacağı öğrenildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'daki 'Heykel' Çölaşan'a Dert Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement