Urfa Kent Müzesi, Kokteyl ile Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Urfa Kent Müzesi, Kokteyl ile Tanıtıldı

Urfa Kent Müzesi, Kokteyl ile Tanıtıldı

Şanlıurfa Belediyesi, yaklaşık bin yılık tarihi geçmişi bulunan Mahmutoğlu Kulesi'ni restore etti ve Kent Müzesine dönüştürdü.

29.03.2014 11:38  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Belediyesi, yaklaşık bin yılık tarihi geçmişi bulunan Mahmutoğlu Kulesi'ni restore etti ve Kent Müzesi'ne dönüştürdü.

Şanlıurfa'nın kuruluşundan günümüze kadar tarihi, coğrafi, arkeoloji, inanç, kültürel, sosyal, ekonomik, ticari, ulaşım, sağlık, mimari, spor, idari yapı ve turistik yapısına ilişkin gelişimi ve bu gelişim süreci içinde önem arz eden şahıs ve olayların bilgilerinin, belgelerin ve derlemelerin yanı sıra görsel sunum ve animasyonların da yer aldığı Kent Müzesi'nde tanıtım kokteyli düzenlendi.

Şanlıurfa'nın tarihine ve kültürüne emek veren birçok kişinin katıldığı Mahmutoğlu Kulesi Kent Müzesi'nin kokteylinde Mahmutoğlu ailesi de hazır bulundu. Kent Müzesi'ndeki sergi salonlarını gezenler, gördükleri karşısında hayranlıklarını gizleyemedi. ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen'in katıldığı kokteylde Fakıbaba'ya teşekkür edildi.

Metin Sözen, "Halen sevgi ortamı olduğu için Urfa'dayız. Halen adap erkan büyüğe saygı olduğu için buradayız. Onun için diyorum ki Fakıbaba'nın verdiği hizmeti unutanın benim yanımda yeri yoktur. Urfa Kent Müzesi'nin UNESCO'ya müracaatını inşallah gelecek yıl yapacağız ve İnşallah Dünya Urfa'nın Kent Müzesi'ni tanıyacak" ifadelerini kullandı.

Kent Müzesi içerisinde kent maketi, Şanlıurfa'da yaşamış peygamberlere ilişkin hologramlar vasıtası ile görsel tanıtımlar yer alırken, Şanlıurfa'ya ait önemli ve özellik arz eden her türlü bilgi, belge, berat, kitap, fotoğraf, el aletleri, müzik aletleri, mutfak araçları, geleneksel giysiler, el sanatlarına ilişkin malzemeler de sergileniyor.

Tarım aletleri, Urfa'da bulunan bitkiler ve hayvanlara ilişkin canlandırmaların da yer aldığı Kent Müzesi'nde konuşan Fakıbaba, "Gerçekten müthiş bir proje. Urfalı hemşerilerim gördüklerinde bana hak verecekler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tabi burada çalışmalar daha devam ediyor. Şuan tam anlamıyla bitmiş değil. Yeni seçilecek başkanımız da buradaki çalışmaları devam ettirecektir" dedi.

Mahmutoğlu ailesi adına konuşan Mehmet Mahmutoğlu da emeği geçenlere teşekkür etti ve ellerinde Mahmutoğlu ailesiyle ilgili 5 yıllık bir çalışmalarının olduğunu onu da burada sergileyeceklerini söyledi.

Mahmutoğlu Kulesi'ne girdiklerinde çok duygulandıklarını bu duygusallılığın da herkeste olabileceğini dile getiren Mehmet Mahmutoğlu, "Nasıl duygulanmayalım ki. Burada yıllarca atalarımız yaşamış. Yetkililerle de diyaloglarımız devam ediyor. Biz de Mahmutoğlu ailesiyle ilgili bilgileri belgeleri burada yani Kent Müzesinde sergileyeceğiz. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urfa Kent Müzesi, Kokteyl ile Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement