Urla Bağ Bozumu Şenliği Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Urla Bağ Bozumu Şenliği Tanıtıldı

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ilçede her yıl ağustos ayında düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği'nin 14 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.

06.08.2015 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ilçede her yıl ağustos ayında düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği'nin 14 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.

Uyar, bir üreticinin bağında düzenlediği basın toplantısında, 14 Ağustos'ta başlayacak şenliğin uluslararası boyutta yapılacağını ve 16 Ağustos'ta sona ereceğini söyledi.

Festivalin 3 günlük programı hakkında bilgi veren Uyar, Urla ilçesinin tanıtımına katkı sağlayacak festivalin aynı zamanda kırsal kalkınmayı da destekleyen bir boyutunun olduğunu dile getirdi.

Uyar, şenliğin, Urla yarımadasındaki 5 ilçe belediye başkanının katılımıyla düzenlenecek keşkek karma töreniyle başlayacağını anlatarak, şenliğin Urla'nın 5 bin yıllık üzüm üretimi tarihine de ışık tutacağını ifade etti.

Üreticilerin, yetiştirdikleri ürünleri de şenlikte sergileme fırsatı bulacağını belirten Uyar, "Şenliğimiz, yelken yarışları, çocuk etkinlikleri, halk dansları gösterileri, paneller, şiir dinletisi, briç turnuvası ve konserler ile renklenecek. Urlalılar ve çevre illerden gelen katılımcılarımız karnaval tadında bir bağ bozumu yaşayacak. Herkesi bu güzel etkinliğe davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Urla Bağ Bozumu Şenliği Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement