Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu Taşeron İşçileri Sendikalı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu Taşeron İşçileri Sendikalı Yaptı

Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu Taşeron İşçileri Sendikalı Yaptı

Her konuşmasında “Ücret eşitsizliğini gidereceğiz” diyen Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, sözünü tuttu ve 303 işçiyi sendikalı yaptı.

28.03.2014 12:46

Her konuşmasında "Ücret eşitsizliğini gidereceğiz" diyen Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, sözünü tuttu ve 303 işçiyi sendikalı yaptı. Urit Sosyal Etkinlikler Salonu'nda işçilerle bir araya gelerek müjdeyi veren Karaosmanoğlu, "Eşitsizliği gidereceğiz" dedi.

Belediyede çalışan işçiler arasındaki ücret eşitsizliğinden rahatsız olduğunu her fırsatta dile getiren Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Belediyemizde görev yapan kadrolu işçiler ile taşeron şirket üzerinden çalışan işçilerimiz arasındaki ücret eşitsizliği beni çok rahatsız ediyor. Her ay maaşları verirken içim sızlıyor. Bu dengesizliği gidermek için taşeron üzerinden çalışan arkadaşlarımızı sendikalı yapacağız dedik ve bugüne kadar verdiğim tüm sözleri tuttum. Bu sözümüzü de tuttuk ve tüm taşeron işçilerimizi sendikalı yaptık" dedi.

Sendikaya üye olmanın işin ilk ayağı olduğunu sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, "Seçimlerle birlikte köylerimizin hepsi mahalle oluyor ve hizmet alanımız genişliyor. Dolayısıyla kadromuz da genişliyor. Kadroya ilk olarak taşeronda çalışan işçilerimizi alacağız." dedi.

Urla Belediyesi işçilerinin bağlı olduğu DİSK Genel-İş Sendikası işyeri temsilcileri Erdal Yay, Dilek Öztürk, Bilal Kocademir, Hakan Başaran ve Özcan İşçen'in de hazır bulunduğu toplantıya katılan işçiler Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür ederek "Başkanımız söz verdi mi yapar. Kendisine güveniyoruz. Güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmadı. Her zaman yanındayız ve kendisini destekliyoruz."dediler

Urla Belediyesi işçilerinin bağlı olduğu DİSK Genel-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu; "Sendikaya üye olmak herkesin anayasal hakkıdır. Anayasamızın ilgili maddesi çok açık ve nettir. Biz DİSK GENEL İŞ ailesi olarak bu ülkede hiçbir çalışanın açlık sınırında ücret almasını kabul etmiyoruz. Öncelikli olarak, taşerona karşı mücadele eden bir sendikanın yöneticileriyiz. Urla Belediyesi'ndeki taşeron arkadaşların anayasal haklarını kullanarak üye olmalarını hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Belediye Başkanı Karaosmanoğlu Taşeron İşçileri Sendikalı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement