Urlalı Balıkçıların Mülkiyet Sorunu Çözüldü - Son Dakika
Yerel

Urlalı Balıkçıların Mülkiyet Sorunu Çözüldü

Urla'da, yeni başkan Uyar başkanlığında gerçekleştirilen ilk belediye meclis toplantısında, ilçedeki belediyenin mülkiyet hakkı sorunu yaşadığı balıkçı barınağıyla ilgili sorun çözüldü.

09.04.2014 16:58

Urla'da, yeni başkan Uyar başkanlığında gerçekleştirilen ilk belediye meclis toplantısında, ilçedeki belediyenin mülkiyet hakkı sorunu yaşadığı balıkçı barınağıyla ilgili sorun çözüldü.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından oluşan Urla Belediyesi'nin yeni meclisi, başkan Sibel Uyar başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis içindeki görevlendirmelerin yapıldığı toplantıda, Kabalak Mahallesi'nde balıkçı barınağı içerisinde yer alan mülkiyeti belediyeye ait 285 metrekarelik alanla ilgili S.S. Kalabak ve Zeytinalanı Su Ürünleri Kooperatifi'nin belediyeye yaptığı başvuruyu ele aldı.

Toplantıda, kooperatifin Milli Emlak'tan kiraladığı bu alan içerisinde yer alan belediye mülkü nedeniyle, ilgili hükme göre 4 katı ecrimisil ödendiği, balıkçılar için hayati önem taşıyan soğuk hava deposu ve balık satış yeri gibi hizmetlerin verilemediği bildirildi.

Balıkçıların bu konuyu kendilerine ilettiğini ve çözümü yönünde söz verdiğini belirten belediye başkanı Uyar, mülkiyeti Urla Belediyesi'ne ait 285 metrekare arsanın 3261 Sayılı Kıyı Kanunu Yönetmeliği'nce tapu terki yaparak Milli Emlak Müdürlüğü'ne geçmesini meclisin oyuna sundu. Karar oy birliği ile kabul edilerek, buradaki arsayla ilgili tapu terki kararlaştırıldı.

Uyar "Urla'da yetkilerimiz ve imkanlarımız doğrultusunda, ilçeyi el ele vererek halkla birlikte yöneteceğiz ve sorunları çözeceğiz" dedi.

Kooperatifi Başkanı Necmi Kasap, meclisin kararından mutluluk duyduklarını belirterek, 13 yıldır bu sorunun çözümünü beklediklerini kaydetti. Kasap, bu arsa için geçen yıl 24 bin lira ecri misil ödediklerini belirterek, "Milli Emlak'a ait diğer yerlerde emsal bedel dörtte bir oranındaydı. Bu arsaya soğuk hava deposu, balık satış yeri yapacağız. Hem balıkçılarımıza hem de halkımıza hizmet edeceğiz" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Urlalı Balıkçıların Mülkiyet Sorunu Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement