Üsküdar'da Fırınlara Ramazan Denetimi - Son Dakika
Güncel

Üsküdar'da Fırınlara Ramazan Denetimi

Üsküdar\'da Fırınlara Ramazan Denetimi

* Üsküdar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki fırın ve gıda imalatı yapan işyerlerini denetledi.

10.06.2016 12:47

* Üsküdar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki fırın ve gıda imalatı yapan işyerlerini denetledi.

Ekipler girdikleri bazı fırınların imalathanesinde 'pes artık" dedirtecek görüntülerle karşılaştı.

İmalathanede duvarların nem yüzünden kabardığı ve çok sayıda sinek dikkat çekerken başka bir fırında hamurun yanındaki deterjan kutuları gözden kaçmadı.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA

Ramazanın gelmesiyle denetimlerini sıklaştıran Üsküdar Belediyesine bağlı ekipler ilçedeki ekmek fırınları ve gıda imalatı yapan iş yerlerinde, genel temizlik, hijyen, atık maddelerin depolandığı yerler, dışarıdan içeriye haşere veya sinek girmemesi için pencerelerde sineklik olup olmadığı, havalandırma ve işyerlerinde çalışanların yaşam alanlarını kontrol etti. Ekipler, sağlıksız üretim yapan ve hijyenik olmayan işletmelerin sahipleri hakkında tutanak hazırladı. İşletme sahiplerine süre veren belediye yetkilileri, verilen süre içerisinde eksikleri giderilmeyen iş yerleri hakkında, kapatma dahil, cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundu.

Üsküdar Belediyesi Gıda Mühendisi Aysun Aydın denetimler sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yıl içerisinde rutin olarak denetimlerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Ancak Ramazan dolayısıyla üretim yoğunluğu artan fırınlarda denetimlerimizi sıklaştırdık. Temel gıda maddesi olan ekmek ve unlu mamuller, ramazanda çok fazla tüketiliyor" dedi.

Denetim yapılan bir fırındaki manzara görenleri şaşkına çevirdi. Ekmek hamurlarının üzerinde ve duvarlar üzerindeki sinekler ekiplerin gözünden kaçmadı. İmalathanede havalandırmanın yetersiz olduğu ve camların açık olduğu da gözlendi. Başka bir fırının mutfak kısmında ise poğaça hamurlarının hemen yanındaki deterjanlar dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üsküdar'da Fırınlara Ramazan Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement