Üsküdar, "En" Hızlılarını Seçti - Son Dakika
Yerel

Üsküdar, "En" Hızlılarını Seçti

Üsküdar, "En" Hızlılarını Seçti

Üsküdar Belediyesi tarafından “Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi” kapsamında ‘Üsküdar "En"lerini Arıyor’ isimli Atletizm Ligi Yarışması düzenlendi.

25.02.2015 13:55

Üsküdar Belediyesi tarafından "Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi" kapsamında 'Üsküdar "En"lerini Arıyor' isimli Atletizm Ligi Yarışması düzenlendi. Birincilerin madalya ile ödüllendirildiği yarışmada Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Çocukları bu yaşta sporun herhangi bir branşı ile meşgul edebilirsek, ilgi ve alakalarını artırabilirsek çok iyi bir başarı gelecek demektir" dedi.

Üsküdar Belediyesi, "Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi' kapsamında 'Üsküdar En'lerini Arıyor' isimli atletizm ligi yarışması düzenledi. Üsküdar'daki 64 ilköğretim okulunda okuyan yaklaşık 67 bin öğrenci arasından belirlenen 445 öğrenci, en iyi olabilmek için müsabakalarda yarıştı. Çamlıca Spor Okulu'nda gerçekleşen ödül törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sporcu öğrenciler ve veliler katıldı. Durarak uzun atlama, 30 metre sürat koşusu, sağlık topu ile atış (3 kg, 4 kg ve göğüs pası), dikey sıçrama ve 6x bayrak yarışı kategorilerinde yarışan öğrencilere madalyaları Başkan Türkmen tarafından verildi.

"KÜÇÜK YAŞTA SPORA YÖNELEN ÖĞRENCİLER BAŞARI GETİRECEKTİR"

Üsküdar Belediyesi olarak sporu son derece önemsediklerini belirten Başkan Hilmi Türkmen, "Üsküdar Belediyesi olarak spor ve sporu tabana yayma amacıyla yaptığımız çalışmaların en güzellerinden birisini bugün burada yaşıyoruz. Üsküdar enlerini arıyor derken en hızlı koşan, en hızlı atlayan, en ağır kaldıran en iyi voleybol ve basketbol oynayan, hentbol oynayan çocuklar arasında yaptığımız bir müsabaka bu" ifadelerini kullandı.

Çocukların sevincini paylaşmaktan dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Türkmen, "Üsküdar'da bulunan okulların tamamındaki özellikle 4, 5, 7'inci sınıf öğrencileri arasından bu da 67 bin öğrenci yapıyor. Bunlar arasından yaptığımız müsabakaların bugün finalindeyiz. 67 binden 445'e kadar indi. Bugün de şampiyonlarımızı belirledik. Gerçekten de çocuklarımızın bu sporla ilgili heyecanları, mutlulukları, neşeleri, bu gözlerindeki parıltılar bizi çok mutlu ediyor. Çocukları bu yaşta sporun herhangi bir branşı ile meşgul edebilirsek, ilgi ve alakalarını artırabilirsek çok iyi bir başarı gelecek demektir" şeklinde konuştu.

Beşinci sınıf öğrencisi olan Mert Akdoğan isimli öğrenci, daha öncede yarışmalara katıldığını ancak çeyrek finalden döndüğünü belirtti. Akdoğan, "Bu yarışmada da birinci oldum. Koşu, atlama, uzun atlama alanlarında yarıştım. İlerleyen zamandaki hedefim futbolcu olmak" diye konuştu.

445 öğrenci arasından kazanan 150 öğrenci, yetenekleri doğrultusunda Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü alt yapısında eğitim almak üzere gerekli branşlara yerleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üsküdar, 'En' Hızlılarını Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement