Üsküdarlı Hacı Adayları "Surre Alayı" ile Uğurlanacak - Son Dakika
Güncel

Üsküdarlı Hacı Adayları "Surre Alayı" ile Uğurlanacak

Üsküdar Belediyesi tarafından bu sene hacı adayları "Surre Alayı" ile develer eşliğinde uğurlanacak.

26.08.2014 16:27  Güncelleme: 16:49

Üsküdar Belediyesi tarafından bu sene hacı adayları "Surre Alayı" ile develer eşliğinde uğurlanacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Osmanlı geleneği "Surre Alayı" etkinliğiyle ilgili Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Üsküdar'ın tarihi bir ilçe olduğunu ifade eden Türkmen, şu açıklamalarda bulundu:

"İşte bugünde bu saklı hazineyi gün yüzüne çıkarmak için bir aradayız. Üsküdar'dan Harem'e inen "Surre-i Hümayun yolculuğunu başlatıyoruz. Surre Alayı, yaşanan, ecdadımızın, tarihimizin altın sayfalarla yazıldığı bir gelenek. Osmanlı dönemde yaşanmış bu kutsal yolculuğu gün yüzüne çıkarmak ve yaşatmak istiyoruz. 99 yıl aradan sonra bunu hatırlıyoruz. Bir Surre Alayı yolculuğu yapacağız. 1915'ten sonra ilk defa bir ilki gerçekleştirerek tarihi gün yüzüne çıkarıp Üsküdarlılarla paylaşacağız."

Konuyla ilgili 4 Eylül'de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir sempozyum düzenleyeceklerini belirten Türkmen, "Asıl yolculuk 5 Eylül'de Mihrimah Sultan Camisi'nde kılınacak cuma namazı sonrası develer eşliğinde. Aynen Osmanlı dönemindeki gibi salavatlarla bir yolculuk yapacağız. İstanbul il Müftülüğümüzle görüştük. Anadolu Yakası'ndaki hacı adaylarımızı da, 5 Eylül Cuma günü buradan Surre Alayı yolculuğuna davet etmiş olacağız" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküdarlı Hacı Adayları 'Surre Alayı' ile Uğurlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement