Üst Geçit İsteyen Mahalleli Yolu Kapattı - Son Dakika
Yerel

Üst Geçit İsteyen Mahalleli Yolu Kapattı

Üst Geçit İsteyen Mahalleli Yolu Kapattı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde mahalleliler, okula giden yola tümsek ve üst geçit yapılması için yol kapattı.

02.12.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde mahalleliler, okula giden yola tümsek ve üst geçit yapılması için yol kapattı. Mahallelilerin araya giren güvenlik güçleri tarafından ikna edilmesinin ardından yol ulaşıma açıldı.

Viranşehir ilçesine bağlı Emiroğlu Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Fethullah Bayram ilkokuluna giden yolda kazaların yaşandığını söyleyerek, tepki gösterdi. Yola dizilen mahalleli kadınlar bir süre yolu kapatırken, eyleme erkekler de destek verdi. Yola tümsek ve üst geçit yapılmasını isteyen mahalleli, defalarca müracaat etmelerine rağmen soruna çözüm bulunmadığını söyledi. Yolda sık sık kazaların yaşandığını söyleyen mahalleliler, 2 gün önce de Fetullah Bayram İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Fatih Kaya'ya hızlı giden bira aracın çarptığını ve 2 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini ileri sürdü.

Olaya tepki gösteren Fatih Kaya'nın amcası Abidin Kaya, "Yetkililere sesleniyorum. Her sabah çocuklarımızı korku içinde okula gönderiyoruz. Defalarca ilgililere sesimizi duyurmaya çalıştık. Tedbir almak için illa bir çocuğun ölmesi mi gerekiyor. Çocuklarımızın güvenliği için bir önlem alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Eyleme polis ekipleri müdahale etti. Uzun süre mahalleliyi ikna etmek için uğraşan polis, tümsek ve üst geçit yapılması için yardımcı olacaklarını söyledi. Polis ekiplerinin, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması konusunda ilgili kurumlar ile görüşülerek, gerekli tedbirlerin alınacağı sözü üzerine mahalleli eylemi olaysız sona erdirdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üst Geçit İsteyen Mahalleli Yolu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement