Uygulanmayan' Mahkeme Kararlarını Yaktılar - Son Dakika
Yerel

Uygulanmayan' Mahkeme Kararlarını Yaktılar

Uygulanmayan\' Mahkeme Kararlarını Yaktılar

Bursa'da Türk Eğitim- Sen üyeleri, görevden alınan okul yöneticilerinin iki kez davayı kazanıp işe başlatıldıkları aynı gün ikinci kez görevden alınmalarına tepki göstererek, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde uygulanmayan mahkeme kararlarını yaktı.

09.02.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Türk Eğitim- Sen üyeleri, görevden alınan okul yöneticilerinin iki kez davayı kazanıp işe başlatıldıkları aynı gün ikinci kez görevden alınmalarına tepki göstererek, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde uygulanmayan mahkeme kararlarını yaktı.

Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve sendika üyesi bazı okul yöneticileri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ikinci kez mahkemeyi kazanan 18 okul yöneticisinin tekrar görevden alındığını öne sürerek bu kararı protesto ettiler.

Türkoğlu, 2014 yılı Ağustos ayında başlayan Milli Eğitim Temel Kanunu'ndaki değişiklikle, 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görev süresini sona erdiren kriterinin yanlış olduğunu anlatırken şöyle dedi:

"Bu uygulama ile yandaş sendikaya üye olmayan bütün idareciler son 1.5 yıl içerisinde görevden alındı. 2014 yılı Ağustos ayında Bursa'da başlıyan tasfiye ile bu güne kadar binin üzerinde okul müdürü, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı görevden alındı."

Bu uygulama ile mağdur olan yöneticilerin yıllarca biriktirdikleri kariyer, emekleri, müktesep haklarının ellerinden alınıp yok sayıldığını öne süren Türkoğlu, şunları söyledi:

"Üçüncü dünya ülkelerinde dahi mahkeme kararları uygulanırken Bursa'da mahkeme kararları uygulanmamakta. Zulüm son sürat devam etmektedir. Bursa'da sendikamız üyesi görevden alınan 100 den fazla okul müdürü, Bursa idare mahkemelerine dava açmış ve tamamı kazanmıştır. Ancak gelin görün ki Milli Eğitim ve Bursa Valiliği dava kazanan okul müdürlerini göreve başlattığı gün yeniden görevden almıştır. Bunun üzerine yılmadan mücadeleyi tercih eden okul müdürleri ikinci davayı açmış dava süreci devam etmektedir. Bunlardan 18 tanesi ikinci davayıda kazanmıştır. Hukuk tanımamakta ısrar eden kinle, nefretle hareket eden idare bir kez kez okul müdürlerini görevden almıştır. Şu anda da milli eğitimde göstermelik mülakata tabi tutmaktadır. Sonuç olarak anlıyoruz ki, mahkemenin, hukukun, adaletin Bursa Milli Eğitim nezdinde bir karşılığı yoktur."

Son 1.5 yılda hakları gasp edilerek boşaltılan kadrolara 422 okul müdürünün atandığını bunun 400'e yakınının 'Yandaş' sendika mensubu olduğunu iddia eden Türkoğlu, şöyle devam etti:

"Müdür teklifi ile görevlendirilen 1187 müdür yardımcısının ise binden fazlası yine malum yandaş sendika mensubudur. İlin en büyük mülki amiri Vali Münir Karaloğlu'na sesleniyorum. Sayın Karaloğlu Bursa'da mahkeme kararları uygulanmıyor. Kamuda hukuksuzluk almış başını gitmiş. Kamu çalışanlarının en temel hakları bile yandaş olup olmamaya göre veriliyor ya da verilmiyor. Hal böyle iken, bu sessizliğinizin sebebi bütün Bursa'nın değil yalnızca bir kesimin valisi olmanız mı? Biz hak aramaya yılmadan, bıkmadan devam edeceğiz. Hukuku çiğneyenlerden ise bu dünyada da öteki dünyada da hesap soracağız." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Uygulanmayan' Mahkeme Kararlarını Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement