Uzaya Çıkan İlk Hekim Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Uzaya Çıkan İlk Hekim Öğrencilerle Buluştu

Sancaktepe Belediyesi ile Biruni Üniversitesi, öğrencilere uzaya çıkan ilk hekim astronot Prof. Dr. David C. Hilmers'le buluşturdu.

26.06.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sancaktepe Belediyesi ile Biruni Üniversitesi, öğrencilere uzaya çıkan ilk hekim astronot Prof. Dr. David C. Hilmers'le buluşturdu. Üniformasıyla öğrencilerin karşısına çıkan Hilmers, kendisini dinleyen öğrencilere geleceğin bilim adamı olabileceklerini söyledi.

Sancaktepe Belediyesi ile Biruni Üniversitesi, uzay bilimine meraklı öğrencileri uzaya çıkan ilk hekim astronot Prof. Dr. David C. Hilmers'le buluşturdu. Sancaktepe'deki Bilim Deney Merkezi ve Gözlemevi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ile Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel de katıldı.

Üniformasıyla öğrencilerin karşısına çıkan Astronat David C. Hilmers, kendisini dinleyen öğrencilere geleceğin bilim adamı olabileceklerini söyledi.

Konuşmasının ardından Hilmers, Bilim Deney Merkezi ve Gözlemevi'nin içinde bulunan Planetaryum'u gezdi. Daha sonra Hilmers'e uzay tiyatrosu olarak isimlendirilen alanda özel bir projektör kullanılarak gerçekçi gökyüzü simülasyonlarının oluşturulduğu kubbe şekline benzeyen alanda yıldız görüntüleri izletildi. Görüntülerden çok etkilendiğini söyleyen Hilmers'e, uzaya çıkarken çekildiği fotoğraflar da gösterildi.

Etkinlik gözlemevinin gezilmesiyle sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uzaya Çıkan İlk Hekim Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement