Uzmanlar Osmangazi'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Uzmanlar Osmangazi'de Buluştu

İş Güvenliği Uzmanları, Osmangazi'de Toplandı

26.03.2015 12:08  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'daki Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görev yapan iş güvenliği uzmanları, Osmangazi Belediyesi Yönetim Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hem kamuda hem de özel sektördeki çalışanların sağlık ve güvenlikleri için, belediyelerin ne gibi çalışmalar yapabileceği tartışıldı.

Çalışanların can güvenliğini ve sağlığını korumak amacıyla çıkarılan, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile birlikte kamu kurumlarına, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmalar yapma, iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı ile çalışma zorunluluğu getirildi. Söz konusu kanuna dayalı olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları hakkında çeşitli yönetmelikler çıkarılırken, uygulanması gereken birçok yükümlülükte yasal düzenleme ile güvence altına alındı.

İş Sağlığı ve Güvenliği kurulunun oluşturulması, çalışanların eğitimi, sağlık kontrolleri, risk analizleri acil durum planları gibi çalışmalarını, 2012 yılında TS OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini alarak uluslararası anlamda tescil ettiren Osmangazi Belediyesi, Bursa'daki belediyelerde görev yapan iş güvenliği uzmanlarını bir araya getirerek, kanundaki uygulamalar konusunda görüş alışverişinde bulunulmasını sağladı.

Toplantıya katılan Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görev yapan iş güvenliği uzmanları, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hem kamuda hem de özel sektördeki çalışanların sağlık ve güvenlikleri için belediyelerin ne gibi çalışmalar yapabileceği konusunda görüşlerini bildirirken, benzer toplantıların periyodik olarak gerçekleştirilmesi yönünde de karar alındı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uzmanlar Osmangazi'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement