Uzunköprü Köftecisi'nin Hikâyesi Nedir? - Son Dakika
Ekonomi

Uzunköprü Köftecisi'nin Hikâyesi Nedir?

Gastro Kültürel Mekan İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Okan Karacan, Uzunköprü Köftecisi'nin hikayesini Wise TV'ye anlattı.

07.12.2016 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gastro Kültürel Mekan İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Okan Karacan, Uzunköprü Köftecisi'nin hikayesini Wise TV'ye anlattı.

Uzunköprü Köftecisi'nin tarihine dair bilgiler veren Karacan, "3. Kuşağın işlettiği ve mübadele zamanında Abdulkadir Alsat'ın ülkeye gelerek Uzunköprü'ye yerleşmesiyle her şey başlıyor. O zamanki saklama koşulları, et çekme makinası vs. çok zorlanıyor. Daha sonra oğlu Yaşar Alsat'a devrediyor. Yaşar babamız bugün burada bulunma sebebimizin tarihini yazmaya başlıyor. Uzunköprü'de yetiştirdiği 3 tane ayrı ustayla beraber Temel ve Mustafa'ya olayı devrediyor. Bizim marka kurucumuz Sayın Mustafa Alsat'ın iletişim ve reklamcılık mezunu olması kaynaklı da markasına yatırım yapıyor. 2006'da ismini tescilliyor. 80 yıllık sadece Alsat ailesinin bildiği muhteşem bir formüle sahip çıkıyor. Özel bir sosumuz var ve ete kattıkları var. Etimiz tamamen Trakya hayvanı" diyerek Uzunköprü Köftecisi'nin kuruluş ve lezzet hikayesinin sürecini anlattı.

Uzunköprü Köftecisi\'nin Hikâyesi Nedir?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Uzunköprü Köftecisi'nin Hikâyesi Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement