Aydın Valisi Ayyıldız, Destek ve Yetiştirme Kurslarını Denetledi - Son Dakika
Yerel

Aydın Valisi Ayyıldız, Destek ve Yetiştirme Kurslarını Denetledi

Aydın Valisi Ayyıldız, Destek ve Yetiştirme Kurslarını Denetledi

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Efeler ilçesinde devam eden destekleme ve yetiştirme kurslarını yerinde inceledi.

22.08.2015 07:33  Güncelleme: 09:11

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Efeler ilçesinde devam eden destekleme ve yetiştirme kurslarını yerinde inceledi.

Vali Erol Ayyıldız, YGS ile LYS sınavlarına girecek 12. Sınıf öğrenciler için Aydın Fen Lisesi'nde düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarını yerinde görmek ve yatılı olarak bu hizmetlerden yararlanan öğrencilerin pansiyon ortamlarını incelemek amacıyla Aydın Fen Lisesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Vali Ayyıldız, yapmış olduğu ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'den Aydın'da düzenlenen kurslar hakkında bilgi alarak, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Vali Ayyıldız, sınıfları ve okulun pansiyonunu gezdikten sonra istekli olan ve bu kursları talep eden öğrenciler için gerekli desteğin verileceğini ifade etti.

Destekleme ve yetiştirme kursları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Aydın Efeler Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz 1. etap YGS-LYS Destekleme ve Yetiştirme Kurs Programı 4 Ağustos tarihinde başlamıştır. Kursa katılan 40 öğrenci 13 Eylül 2015 tarihine kadar haftada toplam 32 saat ders alacaktır. Öğrenciler bu süre içinde: Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden toplamda 6 haftada 192 saat ders görecektir. Okul yönetimince kurs başlangıcında yapılan YGS deneme sınavı sonuçlarına göre 2 seviye grubu oluşturulmuştur. Öğrencilere belli aralıklarla yapılan deneme sınavları ile gruplar arası geçiş imkanı sağlanmış böylelikle rekabet ve yarış teşvik edilmektedir. Kurslarda 5 öğretmen görev almıştır. Yatılı olan öğrenciler için pansiyon açılmış ve öğrencilere barınma hizmeti sunulmuştur. Kursta öğrenciler için etüt saati planmış olup, öğretmenlerce soru çözümleri ve gün içinde yapılan derslerin değerlendirilmesi etüt saatleri içinde yapılmaktadır. Belli aralıklarla öğrencilerden dönüt alarak memnuniyet durumları değerlendirilmiştir" dedi.

2. ETAP EĞİTİM YILI İÇİNDE YAPILACAK

İkinci etap kursların eğitim öğretim döneminde gerçekleşeceğini kaydeden Töre, "2. Etap kurs programı okullar açıldıktan sonra başlayacak olup bu kurslar haftada 18 saat, toplamda 432 saat ders yapılacaktır. İlimiz genelinde ise resmi 97 ortaöğretim kurumlarında 48126 öğrenci, resmi 212 ortaokullarda ise 49 bin 866 öğrenci öğrenim görmektedir. İlimiz genelindeki Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına 12'nci sınıflarda 11 bin 304 öğrenciye, 8'nci sınıflarda 12 bin 390 öğrenciye kurs verilmesi planlanmaktadır. İlimiz genelindeki ortaöğretim okullarımızda 122, Ortaokullarda 222,Destekleme ve Yetiştirme Kursu açılacaktır. İlimiz genelindeki Yaygın Eğitim Kurumlarında Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla 40 Destekleme ve Yetiştirme Kursu açılacaktır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Valisi Ayyıldız, Destek ve Yetiştirme Kurslarını Denetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement