Vali Kahraman Miniklerin Farkındalığını Denetledi - Son Dakika
Yerel

Vali Kahraman Miniklerin Farkındalığını Denetledi

Vali Kahraman Miniklerin Farkındalığını Denetledi

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Erzincan Üniversitesi Öğrencilerinin ortaklaşa olarak Demirkent Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlemiş olduğu “Erzincan’da Bilinçli Çevre Bekçileri Yetişiyor” Projesinin kapanış programına katıldı.

04.05.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Erzincan Üniversitesi Öğrencilerinin ortaklaşa olarak Demirkent Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlemiş olduğu "Erzincan'da Bilinçli Çevre Bekçileri Yetişiyor" Projesinin kapanış programına katıldı.

Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Erzincan Üniversitesi öğrencilerinin ortaklaşa olarak çevre bilincini aşılamak adına anaokulu öğrencilerine yönelik düzenlenen tiyatro gösterisi minik öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi. 15 üniversite öğrencisi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün belirlediği program dahilinde 9 ilçede, 32 okulda, okul öncesi yaklaşık 2 bin 500 anasınıfı öğrencilerine yönelik olarak başlatılan "Erzincan'da Bilinçli Çevre Bekçileri Yetişiyor" Projesinin finali Vali Süleyman Kahraman, Demirkent Belediye Başkanı Hakan Ördek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fatih Gündüz'ün katılımı ile Demirkent Atatürk İlkokulu anasınıfın da yapıldı.

İl Müdürlüğü personelleri ve üniversite öğrencileri tarafından anasınıfı öğrencilerine çevre, çevre sorunları ve alınabilecek tedbirler, su ve havamızın temiz tutulması, küresel ısınma, geri dönüşüm, ambalaj atıkları, pillerin geri dönüşümü, enerji tasarrufu konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı eğitim verilmesinin ardından, öğrencilere şapka, rozet ve boyama kitabı hediye edildi. Vali Süleyman Kahraman, Projede gönüllü olarak görev alan Erzincan üniversite öğrencilerine Erzincan Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen teşekkür belgeleri takdim edildi.

Çevre bilincinin artırılması ve çevreye saygının bir davranış biçimi haline getirilmesi için eğitim ve farkındalık oluşturma faaliyetlerinin Sivil Toplum Kuruluşları ve kamu kurumlarıyla uyum içinde devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Kahraman bu konuda herkese görev düştüğünü söyledi.

Programın sonunda anasınıfında bulunan öğrencilere hediye takdim ettikten sonra öğrencilerin dikkatini çekmek için elindeki kağıdı çöp olarak sınıfın ortasına atan Vali Kahraman, öğrencilerin çöpü alarak duyarlı davranışını gördükten sonra sınıftaki öğrenci ve eğitimcileri alkışladı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Kahraman Miniklerin Farkındalığını Denetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement