Valilik Önünde Basın Açıklaması Polis Engeline Takıldı - Son Dakika
Güncel

Valilik Önünde Basın Açıklaması Polis Engeline Takıldı

Valilik Önünde Basın Açıklaması Polis Engeline Takıldı

Düzce’de akciğer hastaları kirli havayı protesto etmek için valilik önünde bir araya geldi.

21.01.2015 15:03

Düzce'de akciğer hastaları kirli havayı protesto etmek için valilik önünde bir araya geldi. Düzce Valiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen guruba polis müdahale etti. Valilik önünün yasak olduğunun bildirilmesi üzerine polis ile grup arasında tartışma yaşandı.

Düzce'de son günlerde artan hava kirliliğini protesto etmek için bir araya gelen Akciğer Hastaları Platformu, Düzce Valiliği önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Düzce İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri, akciğer hastalarının valilik önünde basın açıklamasının yasak olduğunu, bu alanda basın açıklaması yapamayacaklarını bildirdiler. Bunun üzerine grup basın açıklamasını bu alanda yapmak istemeleri üzerine tartışma yaşandı. Çevik kuvvet polislerinin de tedbir aldığı olayda grup yolun karşısına geçerek basın açıklaması yaptılar.

Grup "Hayaldi gerçek oldu yeşil Düzce'de nefes alamaz hale geldik" pankartı açtı. Akciğer hastaları adına basın açıklaması yapan Hüseyin Arslan "Son günlerde ilimizde hava kirliliği had safhalara ulaşmıştır. Öyle ki dışarıda yürümek veya bir işimizi görmek iyice zorlaşmış, akciğer hastaları için imkansız hale gelmiştir. Çevremizdeki insanlar sık sık boğazlarının yandığını çok sık hasta olduklarının yakınmalarını duymaktayız. Akciğer hastaları için böyle kirli havada yaşamak başlı başına mucize" dedi.

Kış mevsiminde akciğer hastalarının yaşam kalitesinin azaldığını ve bu şekilde kirli havada hiç yaşama şanslarının kalmayacağını belirten Arslan, "Sağlıklı insanlarımız boşa sevinmesin. Böyle olmaya devam ederse onlar da mutlaka solunumla ilgili hastalıklara yakalanma riski büyük. Bundan kaçış yok. Şu anda 300 yataklı yapılan devlet hastanesi hava kirliliği devam ederse 3-5 yıla kadar 300 değil, 3 bin yataklı hastane yapımına başlanacak hatta yeterli bile gelmeyecektir" diye konuştu.

Arslan, hava kirliliğinin yazın olmamasını ve kışın yaşanmasını soba yanmasıyla ilgili olduğunu belirterek "Bunun asıl sebebi kalitesiz kömür yakımı, bu kömürleri kim satmaktadır, kim dağıtmaktadır, kim halka bunları bedava verip halkımızın ve bizlerin zehirlenmesini sağlamaktadır, kim bunların halk sağlığına uygunluğunu denetlemektedir, kim bizleri canlı canlı öldürmeye göz yummaktadır" diyerek tepkisini ortaya koydu.

"Kimsenin üzerine düşen görevini yerine getiremediğini bu olayda görüyoruz. Bizlerin yaşam hakkını elimizden alıyorsunuz, havamızın kirlenmesine göz yumuyorsunuz. O zaman o koltukları boşuna meşgul etmeyiniz" diyen Arslan üzerine düşen görevi yapmayan yetkilileri istifaya davet etti.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Valilik Önünde Basın Açıklaması Polis Engeline Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement