Velilerden 'Öğretmenler Gitmesin' Eylemi - Son Dakika
Yerel

Velilerden 'Öğretmenler Gitmesin' Eylemi

Velilerden \'Öğretmenler Gitmesin\' Eylemi

Adıyaman TOKİ Akşemseddin İlk ve Ortaokulu’nda çocukları okuyan veliler 13 öğretmenin yılsonunda başka okullara gideceğini duyunca ‘öğretmenler gitmesin’ diye eylem yaptı.

11.04.2014 12:58

Adıyaman TOKİ Akşemseddin İlk ve Ortaokulu'nda çocukları okuyan veliler 13 öğretmenin yılsonunda başka okullara gideceğini duyunca 'öğretmenler gitmesin' diye eylem yaptı.

İki yıl önce açılan ve 4+4+4 sistemiyle norm fazlası olan öğretmenler geçtiğimiz yıl ihtiyaç sahibi okullara dağıtılmıştı. Bu dağılımın ardından bir öğretmen kendisinin TOKİ Akşemseddin İlk ve Ortaokulu'nda atamasını istedi. Ataması yapılmayınca öğretmen Bölge İdare Mahkemesine dava açtı. Mahkeme dava açan öğretmenin atamasını yapmadı. Mahkeme ayrıca TOKİ Akşemseddin İlk ve Ortaokulu'nda bulunan 13 öğretmeninde geldikleri okullara gönderilmesi kararını verdi. Öğretmenlerin mahkeme kararı sonrasında okullarını bırakması halinde öğrencilerin mağdur olmaması için Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenleri geçici görevlendirmeyle görevlendirdi.

2013-2014 eğitim öğretim sezonunun sonuna kadar öğretmenler görev yapacak. Daha sonra puan usulüyle TOKİ Akşemseddin İlk ve Ortaokulu'na yeniden atama yapılacak.

Öğretmenlerinin değişmesini isteyen bazı öğrenci velileri 'öğretmenler gitmesin' diye okul önünde toplanarak durumu protesto etti. Bayan öğrenci velilerinin yaptığı protesto esnasında Okul Aile Birliği Başkanı Abuzer İzci ile veliler arasında tartışma yaşandı.

Öğrenci velilerine eylem yaptıkları için tepki gösteren Abuzer İzci'yle veliler arasında tartışma yaşandı. İzci, olayı görüntüleyen gazetecilerle de tartıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 13 öğretmenin mahkeme kararıyla eski görev yerlerine gönderildiğini ancak öğrenciler mağdur olmasın diye görevlendirme yapıldığını ifade ettiler.

Velilerin eylemi olaysız bir şekilde sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Velilerden 'Öğretmenler Gitmesin' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement