Venüs'teki Kara Bulutların Sırrı Çözüldü - Son Dakika
Dünya

Venüs'teki Kara Bulutların Sırrı Çözüldü

Venüs\'teki Kara Bulutların Sırrı Çözüldü

Venüs'ün üstündeki, ilk kez 1929 yılında mor ötesi ışın altında gözlemlenen kara bulutların sanıldığı gibi sülfür bakımından zengin parçacıklardan oluşmadığı ortaya çıktı.

27.04.2016 17:13  Güncelleme: 17:15

Venüs'teki karanlık bölgelerin atmosferin derinliklerinden bulut kümelerine taşınan katı parçacıklar ya da sıvı damlacıklardan oluştuğu sanılıyordu. Ancak Rus astronom Vladimir Krasnopolskiy, mor ötesi ışınlarla gerçekleştirdiği incelemeler neticesinde bu bulutların sanıldığından farklı olduğunu öne sürdü.

30 YILDIR ORTAYA TEORİLER ATILIYORDU

Krasnopolskiy'nin Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü'nden yayınlanan açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Bulutların en yüksek bölümlerinde mor ötesi ışınları soğuran bir madde var. Çok sayıda biliminsanı, 30 yıldır ne olabileceği konusunda teoriler ortaya atılan bu maddelerin sülfür parçacıkları olabileceğini öne sürmüştü. Ancak araştırmalarımız bu hipotezi çürütecek bulgular ortaya koydu.

Rus astronomun araştırmasına göre, sülfür aerosolleri (sülfür bakımından zengin parçacıklar) atmosferin alt katmanlarında bulunuyor ve Venüs'teki bulut katmanlarının alt tabakalarının yalnızca yüzde 10'luk bir bölümünü oluşturuyor.

Son Dakika Dünya Venüs'teki Kara Bulutların Sırrı Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement