Verem ve Veremin Sosyal Yaşamımıza Etkileri" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Verem ve Veremin Sosyal Yaşamımıza Etkileri" Konferansı

Siverek ilçesinde "Verem ve veremin sosyal yaşamımıza etkileri" konulu konferansı düzenlendi.

24.01.2015 11:03

Siverek ilçesinde "Verem ve veremin sosyal yaşamımıza etkileri" konulu konferansı düzenlendi.

Verem Savaşı Derneği ile Siverek Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğince El-Cabir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Güngör Ateş, Dr. Mahmut Ortakaya ve Dr. Vehbi Fidan katıldı.

Doç. Dr. Ateş, slayt eşliğinde yaptığı sunumunda verem hastalığının belirtilerini anlatarak korunma yöntemlerinden bahsetti.

Dr. Ortakaya ise verem hastalığının sosyal yaşamdaki etkilerinden bahsederek, bu hastalığın tüm toplumu yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Mahrumiyet bölgesinde yaşayan kişilerin bu hastalığa yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu aktaran Ortakaya, "Felaketlere muhatap olanlar, savaş sonralarında, göç sonlarında ve kötü şartlarda yaşayanlarda bu hastalığı görüyoruz. Mahrum olan insanlar ve normal yaşayan insanlarda bu çok farklıdır, bu hastalığın başka bir özelliği bir sorunu yalnız sizi ilgilendirmiyorum, siz hasta olduğunuz zaman tedavi süreci görmezseniz, 15 kişiyi efekte ederek toplumda bir çok insanın gelecekte ve kısa süre içerisinde hastalığa bulaştırabilirsiniz" dedi.

Hastalığın uzun bir tedavi süreci olduğunu anlatan Ortakaya, bunun ihmal edilmesi karşısında hastanın hayatını kaybetmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Verem ve Veremin Sosyal Yaşamımıza Etkileri' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement