Vergi Dairesinden ev sahiplerine duyuru - Son Dakika
Güncel

Vergi Dairesinden ev sahiplerine duyuru

Vergi Dairesinden ev sahiplerine duyuru

Şanlıurfa Vergi Dairesi, 2014 yılı kira geliri elde eden vatandaşlar için gelir vergisi beyanname ödemelerinin başladığını duyurdu.

03.03.2015 12:22

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 2014 yılı kira geliri elde eden vatandaşların gelir vergisi beyanname verme süresinin 2 Mart 2015 tarihi itibariyle başladığı duyuruldu.

Vergi dairesi 25 Martta son bulacak beyanname süresi ile ilgili vatandaşların yoğunluk yaşamaması için son günü beklememeleri konusunda uyardı.

Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığı, gelir vergisi beyannameleri için tahakkuk eden vergilerin Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte vergi dairelerine veya tahsile yetkili banka şubelerine ödenmesi gerektiğini açıkladı.

Mükelleflerin beyannamelerini isterlerse kendilerinin, isterlerse meslek mensuplarınin, isterlerse de vergi dairesince görevlendirilmiş kişilere doldurtabilecekleri kaydedildi.

60 Yaş ve üzerinde veya özürlü olduğu için vergi dairesine gelemeyen vatandaşlar için ise 444 0 189 nolu telefonun aranarak randevu alınabileceğini de belirten Vergi Dairesi yetkilileri, görevli personelin belirtilen adreslere gelerek aynı işlemlerin yapabileceğini açıkladı.

Açıklamanın ayrıntılarında şu bilfilere yer verildi: "Başkanlığımızca İl merkezindeki Piazza alışveriş merkezinin Halepli bahçe tarafında bulunan giriş kapısının hemen ilerisinde başkanlığımızca oluşturulan stantta görevlendirilen personelimiz vasıtasıyla önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine göre mükelleflerimizin beyannameleri elektronik ortamda doldurulmaktadır.Böylece mükelleflerimiz vergi dairesine gitmeden beyannamelerini vermiş olmaktadırlar.

Beyannamelerini internet ortamında kendileri vermek isteyen vatandaşlarımız www.gib.gov.tr adresindeki "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"ne göre beyannamelerini verebilir ve ödenecek gelir vergisini de hesaplayabilirler.

Kira geliri elde eden vatandaşlarımızın ödeyecekleri vergi miktarı zannettikleri kadar yüksek olmayıp, kişinin ticari, zirai veya mesleki faaliyeti olmaması halinde mesken kira gelirlerinin 2014 yılı için 3.300,- TL'si vergiden istisnadır.

Sıkı takip edilen kira gelirleri nedeniyle vatandaşlarımızın ilerde zor durumda kalmamaları için 2014 yılına ait kira gelirlerini doğru ve zamanında beyan etmeleri gerekmekte, vergi idaresi tarafından istisna sınırının üzerinde olup beyan edilmeyen kira gelirlerinin tespit edilmesi halinde hem istisnadan yararlandırılmayacak, hem de vergiler vergi ziyaı cezası ve gecikme faiziyle birlikte tahsil edilecektir.

Öte yandan, 01.11.2008 tarihinden itibaren tutarı ne olursa olsun işyeri kiralarının tamamı, meskenlerde ise 500,- TL ve üzerindeki kiraların banka, finans kurumu veya PTT aracılığı ile ödeme/ tahsil mecburiyeti getirilmiştir.

Bu mecburiyete uymayanlar hakkında Vergi Usul Kanunu'nun Mükerrer 355. maddesinde yer alan; özel usulsüzlük cezası kesilmektedir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vergi Dairesinden ev sahiplerine duyuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement