Vezirköprü Araştırmaları Kitaplaştı - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü Araştırmaları Kitaplaştı

Vezirköprü Araştırmaları Kitaplaştı

Samsun’un Vezirköprü ilçesini tarihi, kültürel, doğal güzellikleri yönünden ele alan “Vezirköprü Araştırmaları” adlı kitap tanıtılarak dağıtımına başlandı.

21.06.2014 10:34

Samsun'un Vezirköprü ilçesini tarihi, kültürel, doğal güzellikleri yönünden ele alan "Vezirköprü Araştırmaları" adlı kitap tanıtılarak dağıtımına başlandı.

Prof. Dr. Cevdet Yılmaz başkanlığında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve sınıf öğretmenlerinden oluşan bir ekip tarafından hazırlanan kitap, Vezirköprü'yü tarihsel gelişimi içerisinde tüm yönleri ile ele alıyor. Sponsorluğunu Vezirköprü Belediyesi'nin yaptığı kitabın tanıtımı için bir program düzenlendi.

Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, kitabın hazırlanmasında emeği geçenleri ilçede ağırladı. Şahinkaya Kanyonu'nun gezilmesinin ardından yemek yenildi. Yemekten önce bir konuşma yapan Prof. Dr Cevdet Yılmaz, kitabın hazırlanmasında emeği geçenleri tanıtarak Belediye Başkanı Sadık Edis'e teşekkür etti. Yılmaz, yeni nesillerin yaşadıkları çevrenin farkında olmaları gerektiğinin altını çizerek, amaçlarının Vezirköprü ile ilgili bilgi ve belgeleri paylaşarak insanların dikkatini Vezirköprü'ye çekmek olduğunu söyledi.

Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis ise yaptığı konuşmada göreve geldiği günden beri ilçe için çalıştığını, amaçlarının sadece günü kurtarmak değil Vezirköprü'nün tarihsel mirasını gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti. İlçe tarihi, kültürel ve doğal mirasın yıllardır ihmal edildiğini iddia eden Edis, Vezirköprü'nün gün yüzüne çıkmasında araştırmaları ile katkı sağlayan ekibe teşekkür etti.

Öğretim üyelerinin yanı sıra ilçe ile ilgili araştırmaları ile bilinen sınıf öğretmenleri Adnan Aci ve Bünyamin Kıvrak'ın da çalışmalarının kitapta yer alması ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vezirköprü Araştırmaları Kitaplaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ali Bübül: Bünyamin Kıvrak ile Adnan Aci Vezirköprü'de asil meslekleri olan öğretmenliğin dışında her işi yaptılar. onun için halk tarafından taktirle karşılanmışlardır(!) Haberde kendileri çalıp kendileri oynamışa benziyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement