Vezirköprü'de Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü'de Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Toplantı Yapıldı

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 eğitim öğretim yılı öncesi hazırlık toplantısı yaptı.

02.09.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015-2016 eğitim öğretim yılı öncesi hazırlık toplantısı yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı'nın da katıldığı toplantıda, eğitim öğretim yılı planlaması yapıldı.

Kaymakam Kaşıkçı, 1 Eylül itibarıyla dershane kavramının ortadan kalktığını söyledi.

Bundan sonra öğrenciler için dershane olmayacağını ancak velilerin endişe etmemesi gerektiğini dile getiren Kaşıkçı, "Devlet olarak eğitimi en iyi yine biz yaparız. Hem okulda hem de okul sonrası kurslar açarak takviye yapacağız. Tüm ortaokul ve lise son sınıflarda kurslarımız eksiksiz olarak 1 Ekim'de başlayacak" dedi.

Velilere de seslenen Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Velilerimiz çocuklarını bize emanet ediyor. Bize verdikleri emanetlerine misafir gibi davranacak, yakından ilgileneceğiz. Ancak misafirlerimiz de gelirken eli boş değil, hazırlıklı bir şekilde okula gelecek. Velilerden isteğimiz çocuklarımızı iyi takip etsinler. Hiçbir öğrenci kursa gidiyorum, okula gidiyorum diye sokaklarda gezmesin. Veli-okul işbirliği ile bu tür sorunları çözeceğimize inanıyorum."

Kaşıkçı, 3 yıldır TEOG deneme sınavlarını yaptıklarını anlatarak, yeni eğitim öğretim yılında da deneme sınavlarının düzenli olarak yapılacağını ifade etti.

Öğrenci ve velileri başka yerlere mecbur etmeyeceklerini vurgulayan Kaşıkçı, "Eğitim bizim işimiz, işimizi en iyi şekilde yapacak ve gereklerini yerine getireceğiz. Devlet olarak sorun varsa çözümü için biz her zaman hazırız" diye konuştu.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, şube müdürleri İsmail Uzun, Mustafa Turgut ile okul müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vezirköprü'de Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement