Vezirköprü'de Kütüphane Açılışı - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü'de Kütüphane Açılışı

Vezirköprü Anadolu Lisesinde oluşturan kütüphane açıldı.

21.01.2015 16:08  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vezirköprü Anadolu Lisesi'nde oluşturan kütüphane açıldı.

Açılışa, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Şube Müdürleri İsmail Uzun ve Mustafa Turgut, Okul Müdürü Mustafa Kurtoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, açılışta yaptığı konuşmada,  "Her ilçede, her okulda kütüphane var, hatta evinizde dahi kütüphanesi olanınız vardır diye düşünüyorum. Ancak şimdiki gençlik gelişen teknoloji çağıyla birlikte kütüphanelere ihtiyaç olmadığını düşünüyor. Ama kitabın değeri insanlık kadar kıymetli ve kıyamete kadar da devam edecek. Teknolojik ortamda okumak, kitabın kendisini okumak, onun kokusunu almak ve sayfalarını hissetmek kadar zevkli değildir. Benim gençlere önerim birer kütüphane faresi olmalarıdır. Mutlaka kütüphanede zaman geçirin, kitapları okuyun" dedi.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar kütüphanedeki kitapları inceledi. İncelemelerden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, kütüphanede bir öğrenciyle satranç oynadı.

Kütüphanenin oluşturulmasında öncülük yapan Edebiyat Öğretmeni Figen Günindi, "İki yıldır her okulda kütüphaneler oluşturmak için çalışıyoruz. Oluşturduğumuz kütüphaneleri sadece kitap okuma yeri değil çok amaçlı düşünerek zeka geliştirici oyunlara da yer verdik. Öğrencilerimizle beraber oluşturduğumuz bu kütüphanemizde 3 bin 200 kitap var. Amacımız okuyucu sayısını artırmak ve öğrencilerimizin kütüphanede de zaman geçirmelerini sağlamak" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vezirköprü'de Kütüphane Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement