Vezirköprü'de Şahinkaya Kanyonu'na Turist Akını - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü'de Şahinkaya Kanyonu'na Turist Akını

Vezirköprü\'de Şahinkaya Kanyonu\'na Turist Akını

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Altınkaya Barajı üzerindeki Şahinkaya Kanyonu turist akınına uğradı.

20.08.2016 09:29

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Altınkaya Barajı üzerindeki Şahinkaya Kanyonu turist akınına uğradı.

Hafta içi özellikle hafta sonu gelen turistlerle dolup taşan Şahinkaya Kanyonu'nun çok beğenildiği ve ilçede en çok ziyaret edilen yer olduğu bildirildi. Bin 987 yılında Altınkaya Barajı'nın su tutmaya başlaması ile muhteşem bir görüntü oluşturan Şahinkaya Kanyonu'nun 2005 yılında amatör fotoğrafçı öğretmen Adnan Aci ve Bünyamin Kıvrak'ın çektikleri fotoğraflarla tanıtımına başlandığı, Vezirköprü Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin tanıtım çalışmalarıyla tanıtım sürecinin tamamlandığı belirtildi.

Kanyonu gezen emekli öğretmen Necla Tatay, kendisinin Hataylı olduğunu, daha önce bu kadar güzel bir kanyon görmediğini belirterek, ilçenin böyle bir kanyona sahip olmasının büyük bir şans olduğunu ve kanyondan çok etkilendiğini ifade etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yapılan bir protokolle 5 yıllığına devraldığı kanyonun yolunun asfaltlama çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı ve kanyon projesinin hayata geçirilmesi ile turizm patlaması yaşanacağı belirtildi.

İlçeye her gelenin mutlaka uğradığı yer olan kanyonda tekne gezintisi organizasyonu yapan Muhittin Çataloğlu ve Cemil Salgın, kanyonu gezmek için özellikle hafta sonları turların geldiğini ve büyük bir yoğunluk yaşandığını, gezen herkesi büyüleyen kanyonun projenin hayata geçirilmesi ile daha da canlanacağını ifade ettiler.

Kanyonda nikah, nişan, yaş günü, düğün etkinliklerinin yapıldığı ve sosyal etkinliklerin yapılaması için tercih edildiği kaydedildi. İlçeye 18 kilometre olan kanyonun yol asfaltlama çalışmasının büyük bölümünün tamamlandığı bildirildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vezirköprü'de Şahinkaya Kanyonu'na Turist Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement