Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Karslı, Muhtarları Uyardı - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Karslı, Muhtarları Uyardı

Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Hakan Karslı, emniyet binası toplantı salonunda merkez mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

27.02.2015 18:03

Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Hakan Karslı, emniyet binası toplantı salonunda merkez mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Karslı, muhtarlara asayiş konularında ve her türlü olumsuzluklarda 155'i aramaktan çekinmemelerini söyledi.

Özellikle dolandırıcılık hakkında bilgiler veren Karslı, "Son günlerde sıklıkla rastladığımız konulardan birisi de dolandırıcılık. Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis, hakim, savcı gibi tanıtarak para isteyen dolandırıcılar var. Halkın bu kişilere itibar etmemeleri ve polise bildirmeleri gerekiyor. Dolandırıcılığın yanı sıra hırsızlık olaylarına da rastlıyoruz. Hırsızlık yapacak kişiler genelde ilçemizin pazarı olan pazartesi ve cuma günlerini tercih ediyor. Bu günlerde evde kimse olmadığını anlarlarsa kilitlenmeyen kapıdan girmeleri ve ziynet eşyalarını çalmaları kolaylaşıyor. Mahalle sakinlerinizi mutlaka kapılarını kilitleme konusunda uyarın" şeklinde konuştu.

Ülke genelinde kullanımı yaygınlaşan ve kullanıcısını ölüme kadar götüren kimyasal uyuşturucu olan Bonzai hakkında da önemli açıklamalar yapan Karslı, bonzainin ilçeye girmemesi için sürekli olarak alarmda olduklarını, bunun kullanılabileceği mekanları sürekli denetim altında tuttuklarını ve muhtarlar başta olmak üzere ilçede yaşayan herkesin boş, kullanılmayan binalarda olumsuzluklar görüldüğünde 155'i arayarak ihbar etmeleri gerektiğini söyledi.

İlçe merkezinde bulunan Suriyelilerin tespiti konusunda da muhtarlardan destek istediğini belirten Karslı, emniyet olarak ilçeye dışarıdan yabancı girişlerini sürekli olarak kontrol ettiklerini, ilçede bulunan yabancıların ise terör örgütü üyesi olup olmayacağının tespitini yaptıklarını ifade etti.

Karslı, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte düğün yerlerinde silah atma, havai fişek ve yüksek ses konularında da muhtarları uyardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Karslı, Muhtarları Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement