Vı. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali" - Son Dakika
Yerel

Vı. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali"

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Dinar Belediyesi'nce düzenlenen "VI. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali" başladı.

16.05.2015 11:37

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Dinar Belediyesi'nce düzenlenen "VI. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali" başladı.

Düzenlenen festivalde, düzenlenen Dinar ve Çevresi Sosyal Bilimler Araştırmaları Sempozyumu ve ardından Resim, Seramik ve Fotoğraf sergisinin açılısı yapıldı.

Festivalin Genel Koordinatörü Fakıcan Yörük, düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, böyle bir festival düzenlemekten ötürü gurur duyduklarını söyledi.

Festivalin içerisinde belgesel çekimi, konser etkinlikleri, yarışmalar ile farklı ve nitelikli festival etkinliklerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak istediklerini aktaran Yörük, "Dinar'ı tanımış bir festival kenti haline getirmek, başta Dinar Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri olmak üzere üniversitemizin her birimindeki öğrenciler ile Dinarlı vatandaşları kaynaştırmak birinci amacımızdır" dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar ise festivalin bilimsel ve sanatsal etkinlikler yoluyla toplumun değişim ve gelişiminde önemli roller üstendiğini belirterek, şunları anlattı:

"Üniversitemizin üstlendiği bu rolde en önemli unsurlar arasında kültür, sanat ve müzik gelmektedir. Afyonkarahisar başta olmak üzere bölgeye, ülkeye ve dünya kültürüne katkı sağlayacak, bilimsel ve sanatsal etkinlikler olarak festivalin çok şeyler katacağına inanıyoruz"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vı. Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement