Villeneuve: Ferrari'deyken Alonso'da 'Tanrı Kompleksi' Vardı - Son Dakika
Spor

Villeneuve: Ferrari'deyken Alonso'da 'Tanrı Kompleksi' Vardı

Villeneuve: Ferrari\'deyken Alonso\'da \'Tanrı Kompleksi\' Vardı

Eski Formula 1 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve, Ferrari ile yollarını ayırarak McLaren’e geçen Fernando Alonso’yu eleştirdi.

08.03.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanyol pilot geçen sezon takım ile yaşadığı sorunların ardından İtalyan takımdan ayrılarak McLaren Honda’ya geçiş yapmıştı. Alonso’nun durumunu değerlendiren Villeneuve, Alonso – Ferrari ilişkisinin her geçen yıl daha kötüye gittiğini düşünüyor.

Spord Bild’e konuşan 1997 dünya şampiyonu şu sözlerle konuştu:

“İtalyanlar Alonso’yu sevdi. Ama bu aşk, Ferrari’nin ayağa kalkamamasının ardından öldü. Eğer yılda 30 milyon euro alıyorsanız, pes etme hakkınız yoktur. Saygı nerede kaldı? Ben hiçbir zaman ekibimi eleştirmedim. Buna ‘Tanrı kompleksi’ diyoruz. Ancak Vettel Red Bull’dan ayrıldığından zemin Alonso’nun ayakları altından aniden çöktü."

“Twitter’ı daha fazla düşünmeye başlamıştı. Takım ruhunu düzeltmek yerine daha iyi bir politikacı oluyordu. Geçen yıl Sebastian bile bunu yaptı. O asla Red Bull’u eleştirmedi."

“Onun tutumu Michael Schumacher’i hatırlatıyor. Ekibe saygı duyuyor ve sürüşüne konsantre oluyor. Hiçbir zaman, hiçbir sorun yaşamadı.”

Ancak Villeneuve, Ferrari’nin felsefesi değişmesine karşın Schumacher döneminin tekrar yaşanmasını beklemiyor.

“Jean Todt gitti ve Ferrai’ye ait günler bitti. Sürücünün tam konsantre olması geçmişte kaldı. Tabi ki rekabet edebilirler, ancak Michael gibi baskın olamazlar.”

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Villeneuve: Ferrari'deyken Alonso'da 'Tanrı Kompleksi' Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement