Viranşehir ADEM Yüzlerce Kadına Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Viranşehir ADEM Yüzlerce Kadına Ulaştı

Viranşehir ADEM Yüzlerce Kadına Ulaştı

Şanlıurfa'nın Viranşehir Kaymakamı Lütfi Kotan, kaymakamlığa bağlı Aile Destek Merkezi ile yüzlerce kadına ulaştıklarını söyledi.

27.06.2014 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi Viranşehir ADEM, ikinci yılında sergi açılışı düzenledi. Viranşehir Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi'nde bulunan Aile Destek Merkezi'nin 2.yıl sergisine Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan ile eşi Zeynep Kotan, Viranşehir İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, İlçe Tarım Müdürü Siraç Yolcu, Nüfus Müdürü Faysal Turan, VADEM Müdürü Ayhan Çiçek, kurs öğretmenleri, kursiyerler ile davetliler katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteklediği, faaliyet yürüten Viranşehir ADEM ev tekstili, ahşap boyama, kurdele nakışı, iğne oyası, yağlı boya, resim, pul boncuk işleme, takı tasarımı, mum yapımı, dikiş-nakış, makine nakışı, çini, tel kırma, ebru ve örgü kurslarının ürünlerini sergiledi.

Serginin açılışında konuşan Kaymakam Kotan, "2013 yılında sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı bünyesinde Viranşehir Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi'ni açtık. Dezavantajlı mahallelerin kesiştiği noktada bulunan aile destek merkezinin bir yıllık çalışmalarından hasıl olan ürünleri sergiye açtık. Son bir yılda yüzlerce kadın bu merkezde hem sosyalleşti, hem de meslek öğrendi. SODES üzerinden açtığımız kurslarda kursiyerlere ayrıca aylık ücret verdik. Aile destek merkezinin ilçeye çok faydası dokunduğuna inanıyorum. Ben bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca aile destek merkezine gösterdikleri ilgiden dolayı ilçe halkına da teşekkür ediyorum" dedi.

Kursiyerlerin hazırlamış olduğu yöresel yemeklerin ikram edilmesinden sonra program sona erdi. Katılımcılara teşekkür eden Viranşehir ADEM Sorumlusu Ayhan Çiçek serginin üç gün boyunca ziyaretçilere açık kalacağını ifade etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Viranşehir ADEM Yüzlerce Kadına Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement