Viranşehir'de İki Aşiret Barıştı, Kan Davası Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Viranşehir'de İki Aşiret Barıştı, Kan Davası Sona Erdi

Viranşehir\'de İki Aşiret Barıştı, Kan Davası Sona Erdi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Deva aşireti ve Çuva aşireti arasında 1 yıldır devam eden kan davası barış ile sonlandırıldı.

20.01.2014 17:09

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Deva aşireti ve Çuva aşireti arasında 1 yıldır devam eden kan davası barış ile sonlandırıldı.

Viranşehir'in ileri gelenleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle iki aşiretin barışması için anlaşma sağlandı. İki aşiret Viranşehir Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen yemekte bir araya gelerek barıştırıldı. İki aşiretin barışmasının ardından dualar okunarak, vatandaşlara yemekler dağıtıldı.

Düzenlenen barış yemeğinde konuşan Kümneğşa aşiretinden Mehmet Özbilgi, barışın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "En güzel şey barışmaktır. Bu dünyada barıştan güzel bir şey olacağını sanmıyorum. Tüm aracılara defalarca teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Meqsoya ailesine mensup Hasan Erbekler ise, barışın egemen olduğu bir dünya dileyerek, "Bir husumetten dolayı kan davası başladı. Bizler bu duruma gelmesini istemezdik. Fakat en güzel şey barışmaktır. Barıştığımız için çok mutluyuz. Dilerim bir daha öyle husumetler yaşanmaz. Tüm aracılardan da defalarca Allah razı olsun diyorum" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Viranşehir'de İki Aşiret Barıştı, Kan Davası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement