Vw'den Yeni Phaeton Açılımı - Son Dakika
Otomobil

Vw'den Yeni Phaeton Açılımı

Vw\'den Yeni Phaeton Açılımı

CARMEDYA.COM – Volkswagen model gamının en üst noktasında yer alan Phaeton in tartışmalar sürerken, Alman üreticinin lük segment satış adetleri açısından bekleneni veremeyen modeli için yeni bir kurtarma planı hazırlanıyor.

02.02.2015 14:13

Volkswagen model gamının en üst noktasında yer alan Phaeton in tartışmalar sürerken, Alman üreticinin lük segment satış adetleri açısından bekleneni veremeyen modeli için yeni bir kurtarma planı hazırlanıyor.


2002 yılında tanıtılan ilk nesilden bugüne kadar satış hedeflerinin altında kalan Phaeton için marka, bugün halen yaşanan ve sıklıkla dile getirilen adında “Halk” geçen bir markaya lüks bir modelin yakışmadığı tartışmaları karşısında da adım atmaya hazırlanıyor.


Phaeton modelinin tasarım ve geliştirme projeleri de dahil olmak üzere Alman üreticiye yaklaşık 2 miler euro civarında bir zarar getirdiği tahmin ediliyor. Hem eleştirilerden kurtulmak, hem de zararı karlılığa çevirmek için kolları sıvayan VW Grup yetkilileri fiyatı daha düşük, ancak sahip olduğu teknolojilerden ödün vermeyecek yeni bir Phaeton modeli üzerinde çalışmaya başladılar.


Markanın ünlü MBT platform sayesinde üretim maliyetinin 650 million euroya kadar düşürülmesi planlanan Yeni Phaeton için 2017 yılında üretime geçilmesi ve üretim adedinin sınırlı tutulması düşünülüyor. Yeni modelin fiyatı hakkında şimdilik markadan bir youm gelmezken, fiyatın düşük tutulması bekleniyor ancak bu noktada grup markalarından Audi’nin A8 modelinin satışlarının önünü kesmesinden de endişe ediliyor.


Automotive News’ın haberinin aksine VW Grup’tan gelen açıklamada ise bugüne kadar görülen en gelişmiş Phaeton’un üretileceği bildirilirken, fiyatlandırma konusunda bir yorum yapılmıyor. Yeni Phaeton’da plug-in hibrid versiyonun olması da planlar dahilinde… Yeni Passat’a gösterilen yoğun ilgi de marka yöneticilerini bu yönde cesaretlendiriyor.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Vw'den Yeni Phaeton Açılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement