Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması

"40 50 yıl ilerisini görmek lazım. Planlarımızı buna göre yapmalıyız. Yalova'nın kent kimliği yok. Bunu yaratmak istiyoruz"

21.10.2014 16:40

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, merkeze bağlı 5 köyün mahalleye dönüştürülmesi çalışmasıyla ilgili, "40-50 yıl ilerisini görmek lazım. Planlarımızı buna göre yapmalıyız. Yalova'nın kent kimliği yok. Bunu yaratmak istiyoruz" dedi.

Salman, Başkan Yardımcısı Halit Güleç'le Bahane Kafe'de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Samanlı, Kazimiye, Elmalık, Safran ve Hacımehmet köylerinin mahalle statüsüne taşınması konusuyla ilgili değerlendirmede bulunan Salman, bu köylerin mahalle yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Konuyla ilgili Samanlı Muhtarı Çetin Pehlivan'ın yaptığı açıklamaları eleştiren Salman, "Burada bütün organizasyonu yapan Samanlı Muhtarı. Samanlı'da bir kaç kişi hayvancılık yapıyor. Bir tanesi akrabam. Buraların mahalle olması gerekiyor. Bu konuda herkes mecliste beni destekledi. Körfez Geçişi Köprüsü açılıyor. Yalova büyücek. Bu köylerde tarım arazisi yok. Tarım zaten kendini bitirdi. Eskiden tarım yapılıyordu. Mahalle olursa buraların değeri artacak. 2,5 kat imar var şimdi oralarda. Mahalle olursa 4'e kadar çıkacak. 40-50 yıl ilerisini görmek lazım. Planlarımızı buna göre yapmalıyız. Yalova'nın kent kimliği yok. Bunu yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

Salman, günümüzde yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmelerin, köy statüsündeki yerleşim alanlarının gelişmesi ve değişmesine neden olduğuna dikkati çekti.

Yalova'nın büyüdüğünü ve geliştiğini kaydeden Salman, köylerin mahalle olmasının kentin menfaatine olacağına vurgu yaparak, "Yalnızca günümüzdeki koşulları göre değil, gelecekteki nüfus artışını da dikkate alarak değerlendirdiğimizde, çöküntü alanlarından oluşan bir kente mahal vermemek için, günümüzde de kent merkezinin birer uzantıları olan Samanlı, Kazımiye, Elmalık, Safran ve Hacımehmet köylerinin, kent ile bütün olarak ele alıp değerlendirilmesi gerekmektedir. Kimsenin şahsi durum gözeterek konu üzerinden polemik başlatmaya hakkı yoktur. Ancak hukuk çerçevesinde her vatandaşın itiraz hakkı vardır. Yalova'nın menfaati doğrultusunda alınacak her kararın arkasındayım" ifadesini kullandı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement