Yalova Halk Eğitim 22 Bin Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Yalova Halk Eğitim 22 Bin Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı

Yalova Halk Eğitim 22 Bin Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı

Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 eğitim öğretim yılında açılan toplam 988 kursta toplam 22 bin kursiyere sertifika vererek meslek sahibi yaptı.

20.01.2016 16:04

Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 eğitim öğretim yılında açılan toplam 988 kursta toplam 22 bin kursiyere sertifika vererek meslek sahibi yaptı. Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan 2016 yılında ise hedefin bin adet kurs düzenleyerek 25 bin kursiyere sertifika vermek olduğunu söyledi.

Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan 2014-2015 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Doğan merkezin çok başarılı bir dönem geçirdiğini vurgulayarak açılan tüm kursları vatandaşların talepleri doğrultusunda belirlediklerini dile getirdi. Doğan, "2014-2015 yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 988 tane kurs açtık. 988 kursun 499'u mesleki kurslar, 419'u sosyal ve kültürel kurslar, 70 tanesi de okuma-yazma kurslarıdır. Biz bu kursları açarken alan taraması yaparız. Yalova'ya bağlı bütün köyler ve beldeleri gezerek vatandaşların ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda kurslar açıyoruz. Aynı zamanda Yalova'daki bütün kamu kurum ve kuruluşları gezerek, iş birliği yapıyoruz. Yani sağlık müdürlüğü, YASKİ ve Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte bünyemizde birçok kursu açıyoruz. Bunlar bizim en çok üzerinde durduğumuz kurslardır. Çünkü bir istihdam sağlıyor. Bilgisayar, muhasebe, masörlük, kuaförlük ve aşçılık ve pastacılık gibi birçok kursumuz var. Açtığımız kurslara gelen birey rahatlıkla iş bulabiliyor. Bu yıl kursların sayısını çoğaltarak daha fazla kurs açmayı hedefliyoruz. Bu kursları vatandaşın istediği doğrultuda açıyoruz. Hedefimiz; Yalova'nın tüm mahallelerinde beldelerinde ve köylerinde alan taraması yaparak talep edilen kursları açmaktır" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan kursların terapi yaptığını söyleyen Doğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bir başka özelliğimizde, artık vatandaş bizim ayağımıza gelmiyor. Biz vatandaşın ayağına gidiyoruz. İstenilen yerde istenilen kursu açıyoruz. Önemli olan vatandaşın rahat bir şekilde Halk Eğitim Müdürlüğü'nden faydalanabilmesi. Kurslarımızın bir diğer önemli özelliği de terapi yapmasıdır. Kursiyerlerimizin hepsi, kurslara geldikten sonra hayatlarında önemli değişikliklerin olduğunu söylüyorlar. Bayanlarımız evlerinde boş duracaklarına, gelip buralarda bir şeyler üretiyorlar. Aynı zamanda kendi sosyal çevrelerini genişletiyorlar. Biz daha fazla kurs açarak daha fazla insana hizmet etmek istiyoruz. Geçen yıl biz 22 bin vatandaşa sertifika verdik. Bu yıl şu anda kurs sayımız 600'e yaklaştı. Sene sonuna kadar bini geçeceğini ön görüyoruz. Kurslarımıza katılanlara hayat boyu öğrenmeyi öğretiyoruz. Bizim kurslarımızda yaş şartı yok. Herkes gelebilir." - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova Halk Eğitim 22 Bin Kişiyi Meslek Sahibi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement