Yalova İstanbul'da Yaşayan 350 Çocuk İlk Kez Deniz ile Tanıştırıldı - Son Dakika
Güncel

Yalova İstanbul'da Yaşayan 350 Çocuk İlk Kez Deniz ile Tanıştırıldı

Yalova İstanbul\'da Yaşayan 350 Çocuk İlk Kez Deniz ile Tanıştırıldı

İstanbul'da yaşayan 350 çocuk ilk kez deniz ile tanıştırıldıİSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen İDO'nun da destek verdiği 'TURMEPA Çocuk Şenliğiö kapsamında bugün 350 çocuk gemi ile Yalova'ya gelerek denizle tanıştı.

23.04.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da yaşayan 350 çocuk ilk kez deniz ile tanıştırıldı

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen İDO'nun da destek verdiği 'TURMEPA Çocuk Şenliğiö kapsamında bugün 350 çocuk gemi ile Yalova'ya gelerek denizle tanıştı. Çocuklar Marmara Denizi'nde maviyi, Yalova'da ise yeşili yakından tanıma ve görme fırsatı buldular. Deniz Temiz Derneği Genel Müdür Yardımcısı Semiha Öztürk, istanbul'da yaşayan 200 bin çocuğun deniz görmediğini bu nedenle başlattıkları organizasyon ile istanbul'da yaşayan 11 bin 500 çcuğu dreniz ile tanıştırdıklarını söyledi.

Bu yıl 8'inci kez düzenlenen etkinliğe, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği okullardan 350 ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı. Deniz Temiz Derneği'nin (TURMEPA)organize ettiği, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Yalova Belediyesi, City Turizm ve BTA'nın destek verdiği etkinlikle İstanbul'da yaşamasına rağmen denizi görmemiş ilk ve ortaokul öğrencileri denizle buluştu. İDO'ya ait Yenikapı İskelesi'nde 350 çocuk ve gönüllüler İDO'nun tahsis ettği 'Murat Reis-7' deniz otobüsü ile Marmara Denizi'nde bir süre gezdiler. Denizi yakından görmenin heyecanını yaşayan öğrencilere önemi oyunlarla anlatılan Marmara Denizi'ne ve çevreye sahip çıkmaları, kirletmemeleri istendi. Öğrenciler daha sonar gezi organizasyonu kapsamında Yalova'ya gelip Yalova Belediyesi İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi'ni gezdi. Burada kağıt yapım tekniklerini öğrenen ve uygulamaya çalışan öğrenciler, ardından Atatürk'ün büyük bir çevrecilik örneği sergilediği ve bir ağacın dalının kesilmemesi için köşkü yürüttürdüğü Yürüyen Köşk'ü gezdi.

Deniz Temiz Derneği Genel Müdür Yardımcısı Semiha Öztürk, "İçinden deniz geçen, hatta her tarafı denizlerle çevrili olan İstanbul'da 200 binin üzerinde çocuğun denizi görmediği tahmin ediliyor. Bu çok büyük bir rakam. İnanılır gibi değil ama gerçek. Bu nedenle biz İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir proje geliştirdik ve çocuklarımızı denizle tanıştıralım istedik. Çünkü tanımadığınız bir şeyi sevemezsiniz veya koruyamazsınız. Bu proje çerçevesinde çocukları hem denizle tanıştırıyoruz hem de korumalarını ve sevmelerini sağlıyoruz. Tabii ki çocuklara sadece deniz demiyoruz. Bu çerçevede onlara farklı imkanlar sunuyoruz. Çevrenin ve denizin önemini anlatıyoruz. Biz bu sene 8'incisini düzenledik ve toplam 11 bin 500 çocuğu denizle tanıştırmış olduk. Biz bu durumdan çok mutluyuz. Deniz nerde diyorlar . Oysa Kasımpaşa'nın arka kısmında oturuyorlar." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova İstanbul'da Yaşayan 350 Çocuk İlk Kez Deniz ile Tanıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement