Çocuğunu İstediği Okula Kaydettirmek İçin Farklı Adres Verene 963 Lira Ceza - Son Dakika
Ekonomi

Çocuğunu İstediği Okula Kaydettirmek İçin Farklı Adres Verene 963 Lira Ceza

Çocuğunu İstediği Okula Kaydettirmek İçin Farklı Adres Verene 963 Lira Ceza

Mahallelerindeki okullardan memnun olmadıkları için başka adres göstererek çocuklarının kayıtlarını başka okullara yaptıran velilere 963 TL para cezası verilecek.

28.08.2015 12:12  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkezi yerleştirme sisteminden memnun olmayan, çocuklarının farklı bir okula gitmesini isteyen ve adreslerini farklı göstererek istedikleri okula kayıt yaptırmak isteyen velilere, para cezası uygulanacak.

DEVLET ÇOCUĞU DAHA İYİ OKUSUN DİYE UĞRAŞANI TAKİBE ALDI

Çocuklarını daha kaliteli okullara kayıt ettirebilmek için sanal olarak adres kaydını değiştiren veliler, Nüfus Müdürlüğü tarafından sıkı takibe alındı. Yeni eğitim dönemi başlamadan, yanlış adresle okullara kayıt yaptıran veliler için cezai işlem uygulanacağını duyuran Kocasinan Nüfus Müdürlüğü, konu ile ilgili uyarı yazıları da astı.

HIRSIZA VERİLMEYEN CEZA

Asılan uyarı yazısında, "Okul kaydı için başka adres beyan edenlere, araştırma sonucuna göre 963 TL idari para cezası uygulanacaktır" denildi.

İNDİRİM YAPILACAKMIŞ(!)

Nüfus Müdürlükleri'nden alınan bilgilere göre, yanlış adres beyanında bulunan vatandaşlara, araştırma sonucuna göre 963 TL idari para cezası kesilecek ve kişiye tebliğ edilecek. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yapılırsa, indirim uygulanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Çocuğunu İstediği Okula Kaydettirmek İçin Farklı Adres Verene 963 Lira Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • gaddar: bu cezalar ancak gücünüzün yettiğine..neden elektrik çalana gücünüz yetmiyor.git ona kes ceza hadi. 27 0 Yanıtla
  • ceyrancı: onümüzde secim var para lazım 22 1 Yanıtla
  • Ardahanlı: Vatandaşın Peşine düşeceğine iyi eğitim vermeyen okulun Peşine Düş gayet tabi bir Veli çocuğunun en iyi yerde okumasını ister 18 0 Yanıtla
  • Hakan.: Ya böyle şey mi olur arkadaş. Kendi çocukları istedikleri okullarda istedikleri şekilde okuyorlar.. Nerden para vurcaz diye bakıyorlar. Adam başka bi semtte çalışıyorsa gelip giderken çocuğunu bırakır alır oraya kayıt yaptırır.. Yetmedi kan emdiginiz.. Ben çiftcilik yapan biriyim. Allah ın verdiği yağmur sularından yer altından çektiğimiz sulardan bile vergi alır oldunuz. Herkesin adaleti şaşar Allah ın ki asla.. 17 0 Yanıtla
  • Zehra: Eğitim sisteminin de içine ettiniz.. Siz bunların peşine düşeceğini tüm okullarda kaliteli ve eşit şartlarda eğitim verin de bakın o zaman insanlar böyle bir yola başvuruyor mu... 16 0 Yanıtla
  • MGOMEZ: BIRAKIN HERKES COCUĞUNU NEREDE OKUTMAK İSTİYORSA OKUTSUN BU NASIL BİR DEMOKRASİ BU NASIL KURAL DAHA ÇOK EKMEK YEMEMİZ GEREK...... 16 0 Yanıtla
  • Gerçek: Eğitim sisteminin durumunu ortaya koyuyor bu.Kötü okullarin olduğunu kabul ediyorlar demek ki.Vatandaş çocuklarının iyiliğini düşünüyor ne yapsın... 12 1 Yanıtla
  • Botanik : Devlet bunu arastiracagina gitsin okul kalitesini aynı yapsın ne saçma bir araştırma madem okul kalitesi düşük sende kalite yükselt 12 0 Yanıtla
  • yorumcu : esas okul müdürlerine versinler cezayı. 5000 tl para istiyorlar 9 1 Yanıtla
  • vatan : tamam buda bir vatandaş soyma yöntemi 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement