Acil Durum Sinyali Gönderen Yüzük Geliştirildi - Son Dakika
Dünya

Acil Durum Sinyali Gönderen Yüzük Geliştirildi

Acil Durum Sinyali Gönderen Yüzük Geliştirildi

ABD'de bir grup Rus girişimci, dünyayı daha güvenli hale getirecek bir buluşa imza attı. Girişimciler, ihtiyaç duyulduğu an yardım çağıran bir yüzük geliştirdi.

28.06.2016 13:39  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus girişimcilerden oluşan bir grup tek bir dokunuşla belleğine yüklü kişilerin cep telefonlarına acil durum sinyali gönderebilen bir yüzük geliştirdi. Yardım çağrısının istenilen kişiye ulaşıp ulaşmadığını da titreşim yoluyla kullanıcıya bildiren 'Nimb' isimli panik butonu projesi şimdiden kamuoyundan yoğun ilgi gördü. Siyah ve beyaz renklerdeki, iki hafta batarya ömrüne sahip ürün Kickstarter sitesinde binden fazla destekçi topladı.

DÜNYANIN HER YERİNDE ÇALIŞIYOR

Sputnik'e konuşan Nimb yetkilileri, dünyanın her yerinde çalışan ve her yaş grubuna hitap eden yüzüklerin sevkiyatına Ocak 2017'den itibaren başlayacaklarını, istenilen her yere postalayabileceklerini ifade etti.

Nimb'in Yönetim Kurulu Başkanı Leo Bereshansky, ekip üyelerinden Kathy Roma'nın uğradığı saldırı nedeniyle bu projeye başladıklarını belirtti: "Kathy sokakta yürürken bir saldırıya uğradı, yanında cep telefonu ve biber gazı vardı, ancak onlara ulaşıp yardım çağırmak için vakti olmadı."

Kaynak: Sputnik Türkiye

Son Dakika Dünya Acil Durum Sinyali Gönderen Yüzük Geliştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement