Yargı, Validebağ Göstericileri için Devletten Hoşgörü İstedi - Son Dakika
Güncel

Yargı, Validebağ Göstericileri için Devletten Hoşgörü İstedi

Yargı, Validebağ Göstericileri için Devletten Hoşgörü İstedi

Üsküdar Validebağ'daki olaylarla ilgili olarak 15 kişinin beraat ettiği davada, gerekçeli karar açıklandı. Kararda, "Devlet sabır ve hoşgörü göstermelidir" denildi.

22.11.2015 16:01  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Validebağ'daki olaylarla ilgili 15 kişinin 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıp beraat ettiği davada mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Anadolu 47 Asliye Ceza Mahkemesi'nce davada verilen beraat kararının ardından 2 ay sonra hazırlanan 12 sayfalık gerekçeli kararda, "toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir" denildi.

AZINLIKTA KALAN FİKİRLER KORUNMALI

Kararda ayrıca, "Muhalif ve azınlıkta kalan fikirlerin, çoğunluğun fikirleri nazarında kışkırtıcı veya rahatsız edici olması durumunda dahi korunarak güvence altına alınması demokratik bir toplumun gerekliliğidir.

MÜDAHALE ÖLÇÜLÜ OLMALI

Bir toplantı ve gösteri yürüyüşünün yasa dışı olması toplantı veya yürüyüşün barışçıl niteliğini ortadan kaldırmaz. Buna Müdahale, ölçülü olmak zorundadır. Devletin sabır ve hoşgörü göstermesi çoğulcu demokrasinin gereğidir" cümlelerine yer verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargı, Validebağ Göstericileri için Devletten Hoşgörü İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement