Yaşayan Osmanlı Kenti Göynük, Misafirlerini Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Yaşayan Osmanlı Kenti Göynük, Misafirlerini Bekliyor

Yaşayan Osmanlı Kenti Göynük, Misafirlerini Bekliyor

Ulusal ve dini bayramların gözde merkezi haline gelen Bolu'nun Göynük ilçesi Ramazan Bayramı'nda tatilcileri bekliyor.

15.08.2012 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal ve dini bayramların gözde merkezi haline gelen Bolu'nun Göynük ilçesi Ramazan Bayramı'nda tatilcileri bekliyor. Göynük Belediye Başkanı Keman Kazan, "Misafirlerimiz doğa, tarih ve kültür ilçesi olan Göynük'te zamanın durduğunu hissedecekler" diyerek tatilcileri Göynük'e davet etti.

Büyük kentlere yakınlığı ile yerli turistler için cazibe merkezi olan Göynük, Batı Karadeniz'in en yeşil bölgelerinden biri olan Bolu il sınırları içinde. Göynük, aynı zamanda birçok medeniyete ev sahipliği yaparak farklı bir turizm bölgesi olma özelliği taşıyor.

Karayolu ile İstanbul'a 230 kilometre, Ankara'ya 220 kilometre uzaklıkta bulunan Göynük, türbe ve konakları ile farklı bir tarihi dokuya sahip. Tarihi Kentler Birliği üyesi olan ve 1987 yılında sit alanı ilan edilen Göynük, Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçilerini bekliyor.

Tatilcileri Göynük'e davet eden Belediye Başkanı Kazan şunları kaydetti:

"Misafirlerimiz burada geçirdikleri süre içinde zamanın durduğunu hissedecekler. Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için Göynük'e gelecek misafirlerimiz isterlerse doğanın sunduğu eşsiz güzellikler ile huzurlu bir tatil, isterlerse de tarih ve maneviyatla dolu bir tatil yaşayabilirler. Göynük'ün düzenli, temiz Arnavut kaldırımlı sokakları ve kendine has mimarisi ile yaşayan bir Osmanlı kenti olduğunu göreceklerdir. Göynükte zamanın durduğunu hissedecekleri konaklarımızda konaklayarak, huzurlu ve dingin bir tatil geçirebilirler. Biz tüm esnafımız ve ilçe halkımız olarak Anadolu'nun incisi olan ilçemizi görmeye gelecek misafirlerimizi bekliyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşayan Osmanlı Kenti Göynük, Misafirlerini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement