Yaski Enerji Maliyetlerini Düşürüyor - Son Dakika
Ekonomi

Yaski Enerji Maliyetlerini Düşürüyor

Yaski Enerji Maliyetlerini Düşürüyor

Yalova Atık Su Arıtma Tesisleri ve Kanalizasyon Yapma ve İşletme Birliği (YASKİ) enerji maliyetlerini minimuma indirmek adına altyapı ve üst yapı çalışmalarına ağırlık verdi.

20.01.2016 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Atık Su Arıtma Tesisleri ve Kanalizasyon Yapma ve İşletme Birliği (YASKİ) enerji maliyetlerini minimuma indirmek adına altyapı ve üst yapı çalışmalarına ağırlık verdi. Arıtma tesisinin Güneş Enerji panelleri ile kendi enerjisini üretmesine yönelik proje ise İller Bankası tarafından onaylandı.

YASKİ daha iyi hizmet sunmak adına bir çok projeyi hayata geçirerek arıtma tesisini her geçen gün daha da gelişmesine imkan sağlıyor. Bu kapsamda öncelikle enerji maliyetlerinin düşürülmesi için adımlar atılıyor. Tesisin enerji nakil hatları sil baştan yenilenirken 6 kilometre O.G hattı döşemesi gerçekleştirildi. 145 bin TL'ye mal olan altyapı yatırımı sayesinde arıtma yılda 250 bin TL tasarruf sağlamış olacak. YASKİ'nin arıtma tesisi ile ilgili en önemli enerji projesi ise arıtma havuzları üzerine döşenecek olan güneş panelleri sayesinde tesisin kendi enerjisini üretir hale gelmesini sağlamak. Bu proje ile ilgili kaynak arayışlarını sonuçlandıran YASKİ İller Bankasından gerekli parayı İller Bankasından sağladı. Önümüzdeki günlerde arıtma tesisinin üzerinde güneş panellerinin kurulması amacıyla adım atacak olan YASKİ bu sayede dünyada kendi enerjisini güneşten sağlayan 2. tesis olacak. YASKİ bununla da kalmayarak taşınmaz mal varlığını da arttırmayı bildi. YASKİ belediye borçlarının taşınmaz mal ile ödenmesine dayalı olarak toplamda 7 milyon 500 bin TL'lik mal varlığını birliğe kazandırdı.

YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer tüm çalışmalarının birliğin daha kendi kendine yeten ve hizmet kalitesinin her geçen gün yükseldiği bir duruma gelmesi için çalıştıklarını dile getirdi. Tesisin en önemli giderlerinin başını çeken enerji maliyetlerinin en aza indirilmesi için çalıştıklarının altını çizen Özsümer, bu kapsamda güneşten enerji üretecek projenin de hayata geçirileceğini vurguladı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yaski Enerji Maliyetlerini Düşürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement