Yaşlılar Haftası - Son Dakika
Yerel

Yaşlılar Haftası

Edirne Valisi Şahin: "Yaşlılarımıza saygı göstermek, onları toplumla bütünleştirmek ve hayata tutunmalarını sağlamak yarının yaşlıları olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur"

30.09.2014 17:53

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaşlılara saygı göstermek, onları toplumla bütünleştirmek ve hayata tutunmalarını sağlamak yarının yaşlıları olarak herkesin görevi ve sorumluluğu olduğunu bildirdi.

Şahin, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın dünyadaki yaşlı nüfusun giderek arttığını görerek yaşlılara hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesi amacıyla 1990 yılında 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü olarak ilan ettiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Türk Milleti'nin geleneğinde en saygın yeri olan yaşlılara değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu, bu temel kural doğrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılarımıza saygı göstermek, onları toplumla bütünleştirmek ve hayata tutunmalarını sağlamak yarının yaşlıları olarak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu vesileyle tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşlılar Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement