PYBS Tercih Kılavuzu Yayımlandı - Son Dakika
Güncel

PYBS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

2014 yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı tercih kılavuzu yayımlandı.

26.07.2014 15:49  Güncelleme: 15:52

2014 Yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) tercih kılavuzu yayımlandı. Tercihler öğrenci velisi tarafından 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında en fazla 5 tercih olmak üzere tercih listelerinde yer alan okulların tercih ve burs kodlarına göre yapılacak.

Mili Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet sitesinden alınan bilgiye göre, 2014 Yılı Parasız yatılılık ve bursluluk sınavı (PYBS) tercih kılavuzu yayımlandı. Tercihler öğrenci velisi tarafından 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında bursluluk tercihi dahil en fazla 5 tercih olmak üzere http://www.meb.gov.tr veya https://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih ve burs kodlarına göre yapılacak. Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğü tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği "2014 Yılı PYBS Yerleştirme İşlemi Tercih Formu"na bağlı kalarak veli adına yapacak.

-8'İNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN AYRICA PYBS YAPILMAYACAK-

Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak. Aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak. Tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e-kılavuzuna uygun doldurulması gerekecek. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacak.

Elektronik ortamda onaylanan "2014 Yılı PYBS Yerleştirme İşlemi Tercih Formu" nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek.

8'inci sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak, bu öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar kullanılarak parasız yatılılığa ve bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacak.

-YERLEŞTİRME SONUÇLARI 25 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK-

5, 6, 7 ve 8'inci sınıfların bursluluk tercihleri ile 9, 10 ve 11'inci sınıfların parasız yatılılık için pansiyonlu okul ya da bursluluk tercihleri 6-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacak. Parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri; kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından 26 Ağustos-5 Eylül 2014 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar yapılacak. Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okulu/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB'e bağlı resmi okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, öğrenci kayıtlarının başladığı tarihten itibaren 30 Eylül 2014 Salı günü saat 17.00'a kadar devam edecek.

Yerleştirme sonuçları 25 Ağustos 2014 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel PYBS Tercih Kılavuzu Yayımlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement