Yavuzaslan'dan Tohti İçin Tarafsız Mahkeme Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Yavuzaslan'dan Tohti İçin Tarafsız Mahkeme Çağrısı

Yavuzaslan\'dan Tohti İçin Tarafsız Mahkeme Çağrısı

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Çin’de tutuklu bulunan Uygur Türkü gazeteci-akademisyen İlham Tohti’nin hukuksal durumunun uluslararası mahkemelerde ele alınması gerektiğini söyledi.

25.11.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Çin'de tutuklu bulunan Uygur Türkü gazeteci-akademisyen İlham Tohti'nin hukuksal durumunun uluslararası mahkemelerde ele alınması gerektiğini söyledi.

Yavuzaslan, Çin mahkemesinin İlham Tohti'nin kendisine verilen müebbet hapis cezasına yaptığı temyiz başvurusunu reddettiğini belirterek, "Çin mahkemeleri adil değil. İlham Tohti bağımsız mahkemeler önünde yargılanmadı. Tohti, Doğu Türkistan'da meydana gelen ve 200'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan şiddet olaylarından dolayı Çin'in politikalarını eleştirmişti. Açıklamalarından dolayı tutuklanan Tohti dünyadan gelen tüm tepkilere rağmen uzun süre tutuklu halde bekletilip adil olmayan bir yargılama ile müebbet hapse mahkum edildi. Tohti devlet güvenliğine karşı herhangi bir ihlalde bulunmadığını, sadece yaşanan olayları eleştirdiği için tutuklu. Tohti, şiddete ve bölücülüğe karşı olduğunu belirtiyor" diye konuştu.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, "Çin insan hakları kelimesini bile duymak istemiyor. Uygur Türkleri yok edilmeye çalışılıyor. Çin'in bu hukuk tanımaz eylemlerine karşı uluslararası hukuk devreye girmelidir. İlham Tohti tarafsız ve bağımsız mahkemelerde tekrar ele alınmalıdır. Aynı zamanda cezaevinde Tohti'nin başına gelecek her türlü olumsuz olaydan da Çin sorumludur" dedi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yavuzaslan'dan Tohti İçin Tarafsız Mahkeme Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement